For Rostvåg tror fortsatt Deila har noe å by på i Vålerenga, dagen etter at treneren forlenget kontrakten sin ut 2022 med hovedstadsklubben.
– Supporterne er delt på det. Det er ikke noe fasitsvar på hvor Klanen står. Jeg personlig tror Ronny Deila er en dyktig fyr, men det er ikke noe tvil om at sesongen har vært helt forferdelig, sier han til Eurosport.no.
– Personlig er jeg kanskje en nøktern optimist. Jeg tror utfordringene til klubben ligger andre steder enn hos treneren.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Les også: Viking signerte unggutt

– Driti seg ut én gang

Rostvåg peker på at mange supportere har ytret at situasjonen i Vålerenga har vært elendig siden Deila kom til klubben. Det mener han er feil.
– Vålerenga har under Deila hver eneste sesong vært bedre enn den før, med unntak av denne. Økonomien har blitt bedre og ungguttene på A-laget blitt flere. Sesongen 2019 er den første hvor han har tryna skikkelig. Han har driti seg ut en gang. Da får han en mulighet til å bevise at han er bedre.
– Men uavhengig av om at man har troen på Deila eller ikke, er det ingen tvil om at han må bevise noe i den kommende sesongen, mener han.
Samtidig påpeker han at:
– Jeg har til gode å se noen peke ut et reelt godt alternativ.

– Ikke samme status som Rekdal og Andresen

Klanen-talsmannen er også opptatt av å få fram at supporterne ikke nødvendigvis har lagt skylden på Ronny Deila etter Vålerengas tøffe høstsesong.
På spørsmål om hva Deila må få til for å oppnå en viss status i VIF, er han relativt klar i talen:
– Han har ikke samme status som de tidligere trenerne som Rekdal og Andresen. Begge de har vunnet ting med Vålerenga. Han må bevise noe før han får noe heltestatus.
– Det er ikke noe tvil om at han er dyktig på flere områder. Men så spørs det om det er på de områdene Vålerenga trenger nå, sier Rostvåg.
Det var en tung høst på Oslo Øst:
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03