Dagen etter at en supporter ble pågrepet og ilagt en bot på 15.000kr ble det kalt inn til møte mellom Rosenborg, politiet og Kjernen.
Supporterklubben til Rosenborg var ikke fornøyd med hvordan de ble behandlet av sivilpolitiet som hadde meldt sin ankomst på Lerkendal.
– Vi synes det var helt feil å ha sivilt politi på Øvre Øst, og at måten de opptrådte på var helt feil. Det var derfor det ble så sterkt som det ble, for dette er viktig for folk. Det er det som er vårt sted, og det er noe med måten det blir gjort på og samhandlingen der, forteller talsmann i Kjernen, Espen Viken til Eurosport.no.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
En video spredte seg raskt i sosiale medier, der politiet pågrep en supporter med makt. Behandlingen av supporteren sørget for at Kjernen valgte å boikotte den andre omgangen.
– Vi fikk en beklagelse på en del av oppførselen, og Rosenborg beklaget at de brukte så lang tid med innslippet fordi de måtte sjekke alle så grundig. Man må føle seg velkommen på stadion, sier Viken.
Om innholdet i møtet, kan talsmannen fortelle at at det var flere temaer som ble diskutert.
– Vi snakket ut om ulovlig pyro, som jo har blitt en stor greie på grunn av den enorme mistilliten til NFF. Vi har opplevd en mangel på dialog med dem, og derfor er det veldig gledelig at de har kommet på banen og skal møte oss supportere. Så fikk vi også avklart en del misforståelser, som det er lett at oppstår når folk snakker og skriver på sosiale medier, forteller han.
Dette skrev han selv på Twitter:
Eurosport har ikke lykkes å komme i kontakt med politiet, men til Adresseavisen forteller de om hva de fikk ut av møtet.
– Vi har lagt oss flat på ting vi kanskje kunne taklet på en annen måte. Kjernen har gjort det samme, sier politibetjent Håkon Jørgensen.
– Vi tar ikke selvkritikk. Det var ikke feil å gjøre det, men vi kunne løst det på en annen måte. Kanskje kunne vi ventet til etter kampen var over. Sånne type ting diskuterer vi nå. Politiet gjorde jobben sin, men du kan alltid vurdere måten man pågriper folk på. Hadde vi ventet til etter kampen, kunne det vært vanskelig å finne supporteren som ble pågrepet, sier han til avisa.
Han forteller også at dette er en praksis de har hatt før, og at det ikke er noe nytt at sivilpoliti er på stadion. Fremover er ikke dette en praksis Kjernen ønsker velkommen, men gjennom dialog har de kommet frem til en løsning.
– Vi har vært tydelige på at vi synes det er helt feil at sivilpoliti skal være blant fansen, men politiet sier at det må de få bestemme selv. Vi har landet på at hvis de skal være til stede så skal vi bli varslet, noe vi lever helt greit med, forteller Viken.
Eurosport har ikke lykkes å komme i kontakt med daglig leder i Rosenborg, Tove Moe Dyrhaug.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55