SARPSBORG, OSLO (Eurosport.no):
– Fotball er ferskvare og alt kan skje. Hvis man har en fantastisk sesong kan man plutselig bli solgt. Har man ikke det, blir det vanskelig. Men det er vanskelig å se for seg noe som er så langt frem i tid. Hvis man leverer vil det alltid bli en snakkis, men det er ikke noe jeg tenker på. Jeg vil bare konsentere meg om å prestere her og bli en så god fotballspiller som mulig, sier 24-åringen til Eurosport.no.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Blant andre Eurosports nye ekspert Joacim Jonsson mener det er vanskelig å se for seg midtbanemannen i klubben etter sommeren, og på spørsmål om han ser på Sarpsborg som et fint sted å utvikle seg på og som en vei til større ligaer, svarer Zachariassen følgende:
– Ja, selvfølgelig, det er jo muligheter, og det er det som er drømmen. Å komme seg ut i Europa etter hvert. Men det er ikke noe jeg tenker så veldig mye på, det får komme hvis det kommer. Hvis ikke så stortrives jeg her og føler jeg blir en bedre spiller for hvert år, og det tror jeg ikke at jeg hadde hatt sjanse til om jeg ikke hadde vært her i Sarpsborg.
Les også: Sarpsborg signerte Krepin Diatta-kopi
Selv om han igjen påpeker at han ikke bruker noe energi på proffdrømmenn nå, og at han har det fint i Sarpsborg, blir han med på å leke litt med tanken.
– Det er vanskelig å si, jeg har aldri vært der og vet ikke noe om nivå og sånt, men jeg tror jeg kunne passet bra inn i tysk fotball. Jeg føler kanskje jeg har mest den typen spillestil, så eventuelt kunne Tyskland vært fantastisk.
– Så det er ikke bare engelsk fotball som gjelder for deg som for mange andre i Norge?
– Jo, det er jo det som er den store drømmen, det er ikke tvil om det. Men kommer du dit har du rundet fotball i mine øyne. Så det får heller bli neste mål igjen, hvis jeg kommer meg ut i Europa.
(Artikkelen fortsetter under)
Da Eurosport.no snakker med ham har laget akkurat vært gjennom en del fysiske tester. Løpsmaskinen, som lenge er blitt lagt merke til for sitt gode spill, tror klubben vil stå bak ham dersom han fortsetter videre med samme innstilling og utvikling og en mulighet skulle dukke opp.
– Det er en så fin klubb her, og alle unner hverandre det beste, men det er viktig for meg at om det dukker opp noe, så skal det være riktig for både meg og klubben. Jeg vil ikke ha noe dårlig forhold til noen hvis det eventuelt blir noe. Men jeg har god dialog med de som har kontroll på dette, så jeg tror ikke det er noe å frykte.
– Vet du om det har vært interesse fra noe hold, eller?
– Jeg vet jo at det har vært interesse, men det er stor forskjell på interesse og noe konkret. Men jeg har hørt om interesse fra forskjellige land. Jeg vet ikke klubber, men det er rykter om Tyskland. Jeg vet ikke hvor realistisk det er, sier Zachariassen, og innrømmer at han skvatt litt da han hørte det landet bli nevnt:
– Ja, man gjør jo det. Det er jo en vanvittig stor liga med syke klubber og gode spillere, og det er ingen tvil om at det hadde vært et stort steg opp.
Men først venter uansett seriestart med Sarpsborg om kort tid. Sammen med resten av klubben – som mandag også presenterte «den nye Krepin Diatta» – er han forberedt.
– Målet er at jeg skal bli bedre enn i fjor, bedre på alt. Gjerne score litt flere mål, ha litt flere målgivende pasninger, være litt mer dominerende i banespillet. Vinne hver eneste kamp, det er det som gjelder, sier Zachariassen med et smil.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03