40. Flamur Kastrati – KBK
Hanglete sesong for Kastrati og kanskje skulle han ikke vært med på listen. 8 målpoeng er ikke akkurat noen ekstreme tall som spiss. Men verdien Kastrati har for dette laget, er unik. Han er signalspilleren med livet som innsats i hver eneste duell.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
39. Mikkel Maigaard - Godset
Vi må få plass til Godsets Maigaard på denne listen. En suksesshistorie etter at han kom fra Raufoss foran høstsesongen. Enorm arbeidskraft blandet med kreativitet og et magisk høyrebein var med å sette preg på Godsets snuoperasjon. 8 målpoeng på halvparten av kampene for et bunnlag er gode tall.
38. Mike Jensen – RBK
Dansken er Eliteseriens best betalte spiller, og har dominert serien de siste årene. I år har han ikke vært i nærheten av gammel storhet, og det virker som han er på vei nedover i karrieren. Han forsvarer dog fortsatt en plass på listen og hadde ni målpoeng i år. Jeg synes spesielt han hevet seg mot de beste lagene.
37. Marius Lode – Glimt
Hyllet av mange denne sesongen, og det med rette. Lode har vært en berikelse for Glimt for evnen til å frispille sine lagkamerater i lagets oppbyggende spill. Hans tempo gjør også at laget kan stå høyt i banen på sine motstandere. Jeg synes dog han er litt klønete i det defensive spillet, og involvert i for mange sjanser og bakover. Derfor kommer han et stykke ned på listen.
36. Martin Ellingsen - Molde
Ellingsen var bunnsolid på vårsesongen og dannet en mur sentralt sammen med Aursnes. Mistet plassen til Hussain på høsten, men når han kom inn og spilte, leverte han solid.
35. Etzaz Hussain - Molde
Hussain var skadet store deler av våren, men på høsten har han vært suveren og en av Moldes beste spillere. En enorm vinnerskalle og drivkraft sentralt på midtbanen. Hussain vil bli et tap hvis han forsvinner fra Molde i vinter.
34. Yldren Ibrahimaj - Viking
Assistkongen spilte i Arendal for et par år siden og fikk aldri tillit hos Mjøndalen, da i Obos-ligaen. Yldren har vist at han er en mann for større anledninger, og har plukket poeng med den største selvfølgelighet også på landets øverste scene. Har spilt en god del på kanten grunnet Vikings alle midtbanespillere, men jeg mener helt klart han er best som indreløper.
33. Birk Risa - Odd
Risa er den spiller som har vært jevnest i Odds bakre firer. Han har tatt store steg i det defensive spillet denne sesongen. Han har siden tidligere en god offensiv kraft. God fysikk på Risa, og han står helt sikkert på ønskelisten til RBK hvis dem mister Meling.
32. Herolind Shala - Vålerenga
Dessverre en del skader for Shala denne sesongen, men når han spilt har han vist hvor viktig han er for Vålerenga. Spilleren som dikterer spillet og er uvurderlig uansett om han spiller defensiv midtbane eller bak spissen.
31. Eirik Hestad – Molde
Forventingene var helt enorme til Hestad denne sesongen etter at han i fjor var en av Eliteseriens aller beste spillere. Med tanke på utgangspunktet har denne sesongen vært en skuffelse og våren var svak, men på slutten har vi igjen sett det beste av Hestad og han har tross alt 14 målpoeng denne sesongen og det er ikke så aller verst.
Sett denne?

Nøkkelpersonen, målpoeng-savnet og press

Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03