OSLO (Eurosport.no):
Forrige sesong vekslet Adam Larsen Kwarasey og Jonathan Tollås Nation på å bære kapteinsbindet i kamper der Daniel Fredheim Holm ikke var med.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Nå er ikke lenger Fredheim Holm i klubben, og på Eliteseriens kick off på Ullevaal tirsdag møtte Larsen Kwarasey som nyvalgt permanent VIF-kaptein.
– Det stemmer at jeg er ny kaptein. Vi hadde et lite møte for litt siden som gikk veldig fort, uten at det ble noe ståhei rundt valget, sier 31-åringen til Eurosport.no.
Tanken er at han og Tollås Nation danner en slags kapteinsduo, forteller sisteskansen.
– Vi blir som et team. Selv om jeg bærer bindet så gjør Tollås en minst like viktig jobb. Han kommer til å styre og stelle på banen som om han var kaptein selv. Du kan si at vi deler kapteinsrollen, sier han.

Overgangs-treff og bedre unggutter

Forrige sesong endte Vålerenga på 6. plass i Eliteserien. Keeperen føler seg trygg på at de stiller med et sterkere mannskap i 2019, og at de dermed har forutsetninger for å komme lenger opp på tabellen.
– Jeg har en veldig god følelse. Vi har tatt noen steg fra i fjor og fått et bedre grunnspill. Man kommer til å se et bedre Vålerenga-lag enn i fjor. Særlig offensivt, sier Larsen Kwarasey.
På overgangsmarkedet har Oslo-laget hentet smart, mener han.
– Det er spillere som kjenner ligaen fra før slik at vi vet hva vi får. Unggutta har hatt et år ekstra å vokse på, og de ser meget sterke ut denne sesongen. Flere har tatt store steg, sier han, som har slitt med skade den siste tiden. Til serieåpningen lørdag er han imidlertid friskmeldt og klar for kamp.
Herolind Shala, Johan Lædre Bjørdal, Efrain Juarez, Mathias Vilhjalmsson, Deyver Vega og Odin Thiago Holm er hentet inn. Så har Markus Nakkim, Christian Dahle Borchgrevink og Fitim Azemi returnert fra lån.
(Artikkelen fortsetter under videoen)

Europa-ambisjon

Den ferske kapteinen tror denne totalen er sterk nok for å kjempe om de øverste plassene i Eliteserien 2019.
– Vi skal ta steget videre fra fjorårets 6. plass, og helst ikke bare én plassering. Vi ønsker å nå topp fire og samtidig komme langt i cupen, aller helst til finalen, sier han, og føyer til:
– Også føler jeg alle her kan stå for at målet vårt er å nå kvalifisering til Europa-spill neste år. Selv om vi ikke har snakket konkret om det.
– Europa er målet i år?
– Vi er en gjeng med ambisiøse spillere, og det ville vært feil å si noe annet. Ingen i vårt lag vil spille bare for å spille. Vi skal konkurrere, og har ambisjoner om å oppnå noe. Det er en felles sult i gruppa.
Han er klar på hva som blir nøkkelfaktoren for å lykkes med det.
– Det handler om å bli mer stabile. Forrige sesong var det mye opp og ned. I noen kamper falt vi litt sammen. De kampene der må det bli færre av, sier keeperen.
Adam Larsen Kwarasey kom til Vålerenga før 2017-sesongen. Lørdag spiller Oslo-klubben serieåpning mot Mjøndalen på Intility Arena.
Sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03