Lillestrøm - Vålerenga 0-0
LILLESTRØM / OSLO (Eurosport.no):
Vålerenga-fansen fyrte av flere bluss og en rakett, som fikk kampen stoppet to ganger i første omgang. Den fortsatte likevel, og ebbet ut i 0-0.
Eliteserien
Molde er seriemestere 2022: Slik var eventyr-sesongen
16/10/2022 KLOKKEN 18:55
Etter kampslutt brøt kaoset løs igjen. Flere av dem så ut til å kaste gjenstander og nærmest forsøke å ta seg inn på en av balkongene. Det er flere leiligheter i bygget på stadion og rundt Åråsen. En av balkongene fikk en rekke flasker, en dartskive, blomsterpotter og et bluss kastet inn.
Eurosport har vært i kontakt med innehaveren av leiligheten, som virket å være ved godt mot etter episoden.
Det provoserte Kanari-fansen som forsøkte å ta seg over til den andre siden. Vakter og politi klarte imidlertid å stoppe dem.
– De gjør en fantastisk jobb, og det er ikke noe hyggelig stemning på Åråsen etter kampslutt, det kan vi slå fast i hvert fall. Det er noen her nede som lager bråk, og så hisser de på seg Lillestrøm-fansen i tillegg. Det er unødvendig og trist at det skal avsluttes slik, sa Eurosport-ekspert Tor Ole Skullerud stående midt ute på gressmatta.
(Artikkelen fortsetter under):
LSK-trener Jörgen Lennartsson var mest opptatt av å snakke om fotball.
Operasjonsleder i Øst politidistrikt, Karianne Knudsen, sier følgende til VG:
– Vi var der med mange politifolk og det var nødvendig. Det var mye bluss og uromomenter underveis, men kampen ble gjennomført. Nå er det utslipp, men det er mye bråk. Det er observert folk med jernstenger og andre som har dekket til ansiktet.
Til avisen opplyser hun at tre personer ble bortvist før kampen, og at de vil følge opp personer som maskerte seg og kastet bluss.
(Artikkelen fortsetter under):
Vålerenga ønsket ikke å gjennomføre intervjuer ute på banen. Inne i korridorene på Åråsen sa imidlertid Ronny Deila dette til Eurosport – trolig uten å ha fått med seg selve bråket i etterkant:
– Det var enorm temperatur før kampen, mye etter det som skjedde på Intility sist. Så at det kom til å skje noe, regnet vi med. Vi har fantastiske supportere, og så er det noen få som ødelegger for de mange, og det er trist.
Han likte ikke at det ble fyrt opp fyrverkeri underveis.
– Det blir litt mye, synes jeg. Vi har utrolig bra supportere, og i tillegg er det en ramme rundt en kamp som norsk fotball trenger. Vi skal være veldig glade for at vi har slike kamper. Samtidig er det noen få som ødelegger helhetsinntrykket. Det var en ramme en Eliteserie-kamp verdig, og så er det bedre at vi kan luke borte noen småting enn å ha glisne tribuner.
Eliteserien
Roser ungutten før ilddåpen i «Norges største kamp»: – Det er imponerende
04/09/2022 KLOKKEN 10:19
Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 KLOKKEN 12:14