– Jeg ser ikke noe annet for meg enn at vi skal ligge å kjempe i toppen. Vi har en såpass bra stall og bredde, fortalte Zachariassen til Eurosports Eliteserie-podcast.
Sarpsborg 08 endte opp som nummer åtte forrige sesong på 41 poeng. Bare ett stakkarslig poeng bak Ranheim og Vålerenga som ble nummer sju og seks. Dette til tross for at hele 14 spillere forlot klubben i fjor.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
2017-sesongen sitter nok mye bedre i minnene til Zachariassen. Strilen kom ifra Nest-Sotra og var ukjent for mange før sesongstart. I den første serierunden markerte han seg da han scoret mot Sogndal. Til slutt endte han på åtte mål, mens Sarpsborg endte på 3. plass og kvalifiserte seg dermed for Europa League. Det mener Eurosports kommentator Asbjørn Myhre ødela høsten for klubben.
Saken fortsetter etter videoen:
– Det var vel ingen tvil om at Europa League gikk utover serien i fjor høst. Men om de presterer slik som de gjorde i 2017, så skal de selvsagt være med helt oppe i toppen, fortalte Myhre i Eurosports Eliteserie-podcast.
Sarpsborg spilleren er litt enig, men han tror dersom marginene hadde vært mer med de, kunne forrige sesong endt mye bedre.
– Jeg synes at på høsten hadde vi mye marginer mot oss. Hadde vi hatt de med oss kunne vi hatt en ok sesong i Eliteserien likevel, fortalte 25-åringen, før han la til:
– Denne sesongen skal vi gå ut å vinne hver eneste kamp, så får vi nå se hvor vi ender, sa Zachariassen med et flir om munnen.
Klubben har også foran årets sesong måtte erstatte nøkkelspillere. Den danske spissen Patrick Mortensen forsvant til AGF. Inn kommer strilen Steffen Lie Skålevik som i fjor puttet ni mål på 25 kamper for Brann som ble nummer tre forrige sesong.
– Jeg merker en stor forskjell på spillestilen fra Sarpsborg til Brann. Det er en omstilling at du må lete etter han som du spiller sammen med fra når du spiller alene. Jeg håper i hvert fall å komme meg opp på tosifret antall mål, sa Skålevik.
Se hele podcasten her:
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03