TRONDHEIM / OSLO (Eurosport.no):
Eirik Horneland har ikke fått en optimal start som Rosenborg-trener. Etter tre kamper står trønderne med ett poeng, seks baklengsmål og to scorede mål.
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53
– Jeg har vondt nå. Det tror jeg alle som har et Rosenborg-hjerte har. Sånn her kan vi ikke holde på, uttalte Pål André Helland etter 1-3-tapet mot Stabæk søndag.

– Feier ingenting under teppet

Stig Inge Bjørnebye advarer mot å bli historieløs, og minner om at årets sesonginnledning ligner på hvordan laget har ligget an tidligere sesonger. Forrige sesong sto laget for eksempel med to poeng etter tre serierunder, men endte likevel som dobbeltmester.
– Men vi skal ikke feie ting under teppet. Det har vært under pari, og vi ser med klart blikk på hvor vi står. Vi kan ikke bli historieløse, men må samtidig erkjenne hvor vi står, sier Bjørnebye til Eurosport.no.
Han mener lagets spill preges av at flere spillere ikke har fått kunnet legge optimale sesongoppkjøringer bak seg på grunn av skader.
– Mange har ikke fått en fullverdig oppkjøring på grunn av skader vi har dratt med oss fra i fjor. Men vi er fokusert og offensive med stor tro på det vi driver med, sier han.
Se intervju med Horneland etter tapet mot Stabæk! Artikkelen fortsetter under videoen.

– Må bli en kollektiv tanke

Etter tapet mot Stabæk sa Helland at halve laget ønsket å slå langt mens resten ønsket å spille.
Mandag forklarer han uttalelsene, som han mener ble feiltolket etter kamp.
– Det ble totalt vridd og vrengt på. Som om det var et mytteri mot treneren. Det handlet om at vi skal gjøre begge deler, men det virker som man er uenig på når man skal gjøre det. Når vi slo langt var det fem som kom imot mens ingen var klare for å plukke opp andreballer, mens det i neste situasjon var det motsatt. Vi må bli enige og enes om måten å gjøre det på, sier Helland til Eurosport mandag.
Bjørnebye støtter RBK-profilens resonnement.
– Det handler om å danne en kollektiv tanke rundt det man ønsker å få til. Slike ting tar tid, og det har bare gått noen måneder. Man kan dramatisere en Helland-uttalelse som kommer i frustrasjon rett etter kamp, men det handler altså om å få til en kollektiv tanke rundt hva man gjør, sier sportssjefen.
Samtidig har ikke Horneland problemer med å erkjenne at det har tatt lenger tid enn han håpet å få innprentet sin idé hos spillerne.
– Vi tenker fremdeles litt ulikt og har ikke et helt felles tankesett. Det må vi prøve å få til, sier Horneland mandag.
Se intervju med Horneland her! Saken fortsetter under videoen.

Vet hva som gjelder

Han mener de har mange skikkelser i laget som vet hva som gjelder i tiden som kommer.
– Vi har masse rutine og erfaring i spillergruppa. Vi forventer og tåler at det blåser litt, og er forberedt på å snu dette for å få ting på rett kjøl.
Han mener det ikke kommer til å bli en spesielt stressende påske, til tross for den seige seriestarten.
– Nei, det blir det ikke. Det er spilt tre fotballkamper, og man har fremdeles 80 poeng å spille om, sier Stig Inge Bjørnebye.
Eliteserien
Viking muret igjen og vant mot Godset: – Sinnssykt deilig
17/10/2021 PÅ 17:07
Eliteserien
Stabæk i poengnød holdt nullen mot Strømsgodset
29/09/2021 PÅ 19:14