SKIEN (Eurosport.no):
– Jeg skal skaffe flere mål og assists. Produsere mer. Jeg skal være forberedt de gangene jeg kommer i scoringsposisjon denne sesongen, sier Joshua Kitolano på spørsmål om hvor hans hovedfokus har ligget gjennom vinteren.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Forrige sesong gjorde han sin inntreden på Odd-laget ved at han stadig hyppigere fikk spilletid på høsten. Spilleren, som i 2018 ble kåret til en av de 60 største talentene i verden født år 2001 av The Guardian, har planer om å slå fra seg i enda større grad denne sesongen.
I 2018 endte han på 15 seriekamper, hvor åtte var fra start.

– Langt foran mange

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo mener unggutten har vist lovende takter i vinter.
– Han er i god utvikling. Han blir gradvis mer voksen og tilpasset Eliteserie-fotball.
– På La Manga så vi at han hadde litt å gå på da vi møtte topp motstand i CSKA Moskva. På landslaget med jevnaldrende synes jeg han er langt foran mange, og jeg vet han vurderes for eldre landslag, sier Fagermo til Eurosport.no.
Spilleren har vært fast på aldersbestemte landslag siden U15-nivå.
Fagermo har bestilt en mer målfarlig Kitolano til 2019-sesongen.
– Han er en god indreløper, men mangler litt målfarlighet. Det bør han jobbe med, men han trenger fortsatt spilletid for å utvikle seg. Det skal han få i Odd, sier treneren.

Vet hvor lista ligger

Talentet jobber knallhardt for å kapre en plass i laget. Kampen om å bekle en midtbaneposisjon i Odd er dog knalltøff med Vebjørn Hoff, Markus André Kaasa, Fredrik Nordkvelle, Jone Samuelsen, André Sødlund og nysigneringen Fredrik Oldrup Jensen i troppen. I tillegg har Torgeir Børven figurert som indreløper i noen treningskamper i vinter.
– Jeg håper selvsagt å ta en startplass. Det tror jeg også er mulig, sier Kitolano, og presiserer at utviklingsfokuset står sterkest med tanke på den kommende sesongen.
Kampene han fikk i Eliteserien forrige sesong ga en smak på hva som kreves for å ikke bare holde nivået i Eliteserien. Nå føler han seg enda bedre rustet til å sette sitt preg på Skiens-laget.
– Jeg fikk kjenne på det gjennom kampene i høst. Nå vet jeg hvor lista ligger og hvor jeg selv er i forhold til det. Også kjennes det som jeg har tatt steg i vinter, sier 17-åringen, som gleder seg stort til seriestart.
Da får Odd besøk av Brann på Skagerak Arena 30. mars.
Se intervju med Kitolano her!
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03