LILLESTRØM/OSLO (Eurosport.no):
– Jeg vet vi ikke kommer til å endre så veldig mye foran årets sesong, vi har en del vi ønsker å blir bedre på, men jeg tror spillestilen vil bli lik som i fjor, forteller Lillestrøm-spiller Arnór Smárason i Eurosports Eliteserie-podcast.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Islendingen var viktig for klubben i fjor med sine syv mål på 13 kamper etter overgangen fra svenske Hammarby. En annen spiller som også kom på sommeren og var viktig for at Lillestrøm ennå ikke har rykket ned fra øverste nivå i Norge siden de rykket opp i 1975, var dansken Daniel Pedersen. Han tror han vil få en lignende rolle i årets lag.
– Min rolle i årets lag vil bli den samme som i fjor uavhengig hvem jeg spiller ved siden av. Spillestilen vår blir lik, så vi vet hvordan vi skal spille. Nå er det bare å fortsette å forbedre og utvikle oss, forteller dansken.
Saken fortsetter under videoen:

Jobber med å bli bedre på flere ting

– Vi må få flere poeng på bortebane. Det var en ekstremt lav poengsamling forrige sesong, og det må vi endre på, forteller Smarason om forrige sesongs borteform.
Lillestrøm var det tredje verste bortelaget forrige sesong, og fikk bare ni poeng på bortebane i fjor. Til sammenligning fikk Stabæk, som var det dårligste bortelaget, åtte poeng.
Trener Jørgen Lennartsson er derimot klar på hva som må forbedres for Lillestrøm, for å nå målet om å unngå nedrykkskampen i 2019 sesongen
– For oss er det viktig å bli tryggere med ballen i laget. Vi må også bli mye bedre på å holde et høyt presspill, forteller Lennartsson til Eurosports Eliteserie-podcast.

Kommer til å savne Matthew

– Han er en klassespiller og et stort tap for klubben, men vi har mange talentfulle spillere som kan komme inn og ta over, forteller midtbanespilleren Daniel Pedersen om fremtiden til Lillestrøm uten Ifeanyi Mathew, som nylig gikk til tyrkiske Osmanlispor.
Den nigerianske midtbanespilleren har dratt på lån for et halvt år, men den tyrkiske klubben har en kjøpsopsjon i låneavtalen.
Blant de som er aktuelle for å erstatte Matthew på midtbanen er Sheriff Sinyan som fikk 10 kamper i 2016 før han ble skadet. Nå er derimot 22-åringen tilbake i full trening og klar for å spille igjen.
– Sheriff har et kjempepotensial og allerede fra første trening han var tilbake, kunne man se at han hadde ferdighetene selv etter et og et halvt år borte. Han er definitivt en spiller å se opp for i år, forteller Smárason om Sheriff.
  • 30. mars: Se Lillestrøms sesongåpner borte mot Stabæk den 30.mars på Eurosport Player.
Sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03