I seiersrusen etter ukens Europa-bragder må vi ikke glemme månedens store høydepunkt; «Silly season». Det koker i mange av klubbene, og bare siden sist oppdatering på tirsdag har det skjedd en haug av overganger!
Vi går mot et av de aller heteste sommervinduene i manns minne. Jeg tar en kort gjennomgang med de siste ryktene og klare overganger.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Update 2.8:

Molde

INN: Tobias Svendsen (tilbake fra Sandefjord etter lån)
UT: Christoffer Remmer (Westerlo, Belgia) Christopher Telo (kontrakt terminert)
Oppdatering: Ingenting har skjedd da Molde vært opptatt av Europacup-spill.

Bodø/Glimt

INN: Ole Amund Sveen (Sogndal)
UT:
Oppdatering: Ingenting nytt hos Bodø, men det ryktes at klubben har offensive spillere som nærmer seg klubben. Kan det bety at man forventer at Evjen eller Layouni forsvinner ut?

Odd

INN: Moussa Njie – (Lån ut sesongen fra Partizan Beograd
UT: Sander Svendsen (Odense)
Oppdatering: Njie er offisielt klar og Fredrik Oldrup skal bestemme seg de nærmeste dagene. Aalborg har kommet på banen med en langtidsavtale med gode betingelser. Odd har sagt at de ikke skal erstatte Oldrup. Noe merkelig da man burde sett effekten Oldrup hatt på laget denne våren. De siste rapportene tyder likevel på at det er mulig at han blir.

Brann

INN: Erlend Hustad (Notodden)
UT: Henrik Kjelsrud Johansen (Fredrikstad) Ludcinio Marengo (kontrakt utgått) Jesper Löfgren (lån til Mjällby, Sverige ut sesongen)
Oppdatering: Viking har lagt bud på Kristoffer Løkberg. LAN har slitt med alle alternativene på midtbanen, og det er vel ikke utenkelig at denne overgangen blir noe av.

Vålerenga

INN: Kjetil Haug (lån gjort permanent med Sogndal) Magnus Retisus Grødem (tilbake fra Ull/Kisa etter lån) Christian Borchgrevink (tilbake fra Notodden etter lån)
UT: Chidera Ejuke (Heerenveen, Nederland) Fitim Azemi (Utlån til Tromsø ut sesongen) Oskar Opsahl (lån til Skeid ut sesongen) Sakarias Opsahl (lån til Ull/Kisa ut sesongen)
Oppdatering: Romain Gall fra Malmø FF ryktes inn. Jeg liker den hyllen Enga jobber på nå. Gall var monumental i Sundsvall. Har riktignok druknet litt i konkurransen hos Malmø FF, men dette er en meget god spiller. Direkte erstatter til Ejuke. Nå MÅ en stopper av klasse inn på Valle, samt et bakromsalternativ. Da snakker vi medalje!

RBK

INN:
UT: Besim Serbecic (lån til FK Sarajevo ut juni 2020) Igoh Ogbu (Lån til Sogndal)
Oppdatering: Ogbu er lånt ut til Sogndal. Dino Islamovic fra Østersund ryktes inn. For meg blir det for tynt og det skremmer meg at RBK søker på den hyllen. Pengene slutt eller lurer det noen storfisker i sivet? Herlig Europa-seier i midtuka! Nestor Tore Reginiussen har også signert en ny ettårskontrakt.

Kristiansund BK

INN: Preben Ask (Steinkjer)
UT: Christopher Lindquist (tilbake til Strømsgodset etter lån) Brent Lepistu (kontrakt terminert)
Oppdatering: Stille som i graven hos KBK.
(Artikkelen fortsetter under videoen):

FK Haugesund

INN: Ibrahim Shuaibu (tilbake fra Bnei Sakhnin FC, Israel etter lån) Pascal Gregor (FC Helsingør)
UT:
Oppdatering: FKH herjer ikke bare i Europa, de signerer spillere også. Natt til fredag signerte den tidligere danske OL-spilleren Pascal Gregor for klubben. Gregor kommer fra Helsingør, men han har også over 100 kamper for Nordsjælland. Der spilte han med nåværende FKH-stopper Benjamin Tiedemann. Dette betyr kanskje at det er exit for innleide Doug Bergqvist. Hos FKH vil det skje mer ting utover i august, Europa-spillet frigjør også litt økonomiske midler.

Viking

INN: Benjamin Källman (FC Inter, Finland) Harald Nilsen Tangen (tilbake fra Tromsdalen etter lån) Erik Arnebrott (tilbake fra Tromsdalen etter lån)
UT: Lasse Berg Johnsen (lån til Tromsdalen frem til 31.juli)
Oppdatering: Finske Benjamin Källman er klar på lån. Spissen kommer fra dansk fotball, men tilhører Inter Turku i Finland. En spiller jeg kjenner for dårlig til, men han har vært på lån til skotsk og dansk fotball uten å lykkes. Nå har riktignok Viking hatt suksess med finner tidligere, men jeg er skeptisk til denne. Til sammenligning kan det nevnes at Filip Valencic, som var sjanseløs i Stabæk, herjer i Veikkausliga og Källmans tidligere klubb Inter Turku. Han har scoret 14 mål på 18 kamper. I tillegg har Viking lagt inn bud på Branns Kristoffer Løkberg. Med det sier Bjarne Berntsen at han ikke er fornøyd med løpskraften til Vikings midtbanespillere. Løkberg hentes som en 6-er og er stikk motsatt av dagens 6-er, Samuel Fridjonsson. Dette kan også åpne opp for Jonny Furdal. Han er nødt til å ha mer løpskraft ved siden av seg, hvis han skal spille Eliteserie-fotball.
(Artikkelen fortsetter under):

Lillestrøm

INN: Joonas Tamm (lån fra Flora Tallinn, Estland ut sesongen)
UT: Raphael Ayagwa (kontrakt terminert) Matvei Ignonen (lån til Flora Tallinn, Estland ut sesongen) Alex Dyer (tilbake til Elfsborg, Sverige etter lån) Petter Mathias Olsen (lån til Grorud ut sesongen) Erik Tobias Sandberg (lån til Skeid ut sesongen)
Oppdatering: Ingenting nytt her, og det er heller ikke sikkert at Simon Mesfin er veldig aktiv i dette vinduet. Jobber med å selge Matthew.

Mjøndalen

INN: Pontus Silfwer (Halmstad, Sverige)
UT: Erick Sagbakken (lån til Levanger ut sesongen) Alfred Scriven (lån til Ull/Kisa ut sesongen)
Oppdatering: Ingenting nytt, men sportssjef Kenneth Karlsen har sagt at her kommer det inn en spiss og stopper før vinduet stenger.

Tromsø

INN: Fitim Azemi (Lån ut sesongen fra Vålerenga)
UT:
Oppdatering: Ingenting nytt og Tromsø de føler nok at de har tettet det viktigste hullet.
(Artikkelen fortsetter under):

Stabæk

INN: Sammy Skytte (lån fra Midtjylland, Danmark ut sesongen) Yaw Ihle Amankwah (Hobro, Danmark) Kosuke Kinoshita (Sint-Truidense, Belgia) Tortol Lumanza (Osmanlispor, Tyrkia)
UT: Youness Mokhtar (kontrakt terminert) Tobias Børkeeiet (Brøndby, Danmark) Madis Vihmann (låneavtale med Flora Tallinn, Estland avsluttet) Nikolaj Kirk (Tilbake til Midtjylland) Franck Boli (Ferencvaros, Ungarn)
Oppdatering: IA er på jobb. Inn har yndlingen Tortol Lumanza kommet. For en nydelig forsterkning for Bærumsklubben. Er han bare 80 prosent av hva han var sist, vil det være topp for Stabæk. Siden har Stabæk gjort et nytt stort salg. Franck Boli har blitt solgt til ungarsk fotball for 17 millioner. Luftslottet holdes kunstig i live, og det må de gjøre til en ny stadion er på plass. Jeg er svært imponert over den jobben som blitt gjort der de siste årene. Dette betyr også at vi innen kort får se en angrepsforsterkning på plass i Bærum. Benjamin Stokke? Julian Kristoffersen? Eller har «IAO» noen andre ess i kortermet? Nikolaj Kirk er også sendt tilbake til dansk fotball.

Ranheim

INN:
UT: Magnus Stamnestrø (lån til Klaksvik, Færøyene ut oktober)
Oppdatering: Svein Maalen har fått en fortjent «livstidskontrakt». Ellers lite nytt.

Sarpsborg

INN: Bart Straalman (De Graafschaap, Nederland) Alexandre Letellier (lån fra SCO Angers, Frankrike ut sesongen) Magnar Ødegaard (AIK, Sverige) Lenny Nangis (Levadiakos, Hellas) Mate Males (Cluj, Romania) Mario Pavelic (lån fra HNK Rijeka, Kroatia ut sesongen)
UT: Sheldon Bateau (KV Mechelen, Belgia) Aleksandr Vasyutin (Zenit St. Petersburg, Russland) Anwar Elyounoussi (lån til Fram Larvik)
Oppdatering: Berntsen er sammen med IAO og Flo de sportssjefene som bruker mest blekk om dagen. Flere nye inn hos 08, og lillebror Elyounoussi er sendt til Fram Larvik på lån. Alt skal prøves i 08 og Europa-pengene får bein å gå på. Meget meritterte Mate Males fra Cluj er hentet inn på en 1,5-årsavtale. Spilleren var kaptein i Rijeka, men mislyktes i Kina og Cluj. Males er meget god, men spørsmålet er i hvilken form han er i nå? Fotball er ferskvare. Berntsen opparbeidet seg tydeligvis gode kontakter i fjorårets cup-spill mot Rijeka. Lagets høyreback Mario Pavelic har også blitt hentet ut sesongen på lån. Normalt sett skal dette være en forsterkning. Jeg er sikker på at vi også får se en spiss inn i løpet av kort tid.

Strømsgodset

INN: Christopher Lindquist (tilbake fra Kristiansund etter lån) Duplexe Tchamba (lån fra RC Strasbourg, Frankrike til sommeren 2020) Moses Mawa (overgang fra KFUM) Mikkel Maigaard (overgang fra Raufoss)
UT: Marcus Pedersen (kontrakt terminert) Yacouba Sylla (CRF Cluj, Romania) Arnar Gudjohnson (lån til Fram Larvik forlenget til ut sesongen)
Oppdatering: Det er en heltidsjobb for Flo om dagen å ta bilder med alle de nye spillerne. Godset er også tilbake til gamle strategier. Henter fra lavere divisjoner, litt på samme måte som da de bygde opp gull-laget. Siden sist har Mikkel Maigaard fra Raufoss kommet inn. Han har vært en sensasjon i årets OBOS-liga. Han har et høyrebein som gjør at til og med Ulland Andersen kommer i skyggen. Meget gode ferdigheter, men spørsmålet er om han har den frekvensen som Pedersen ønsker. Det vil garantert skje mer fra Flo de nærmeste dagene. Godset har ikke gitt opp og er meget aktive.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03