Tidlig i desember kom nyheten om at Haugesund hentet Wadji på en permanent overgang. 23-åringen tilbrakte høstesesongen med klubben på lån, og bokførte seks mål på tolv kamper.
Haugesund trenger en spiss som kan gjøre litt selv, og det gjør han. Han er perfekt for Haugesund, sier Joacim Jonsson i siste episode av Eurosports podcast Indre Bane.
OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
20/10/2021 PÅ 11:51
Spissen ble hentet til norsk fotball da han kom til Molde midt i 2017-sesongen. Etter halvannet år i Molde stod han med bare 14 kamper og to mål i klubben.
Wadji har ennå til gode å finne nettmaskene denne sesongen, men Jonsson tror den fysiske angrepsspilleren vil bli en langt større suksess i Haugesund enn han var i Molde.
– Han lyktes ikke i Molde. Det har litt med at de i større grad spiller en form for strukturert og ballbesittende fotball, hvor hans egenskaper ikke kommer nok fram. I Haugesund kan han fremstå mer vill og ustrukturert. Han løper, rykker, river og sliter. Men han ligger ikke alltid i posisjon hverken med eller uten ball. Han er dog aktiv hele tiden.
Haugesund har de to første serierundene tatt ett poeng, og har ikke hatt mer enn 50 prosent ballbesittelse. Haugesund har også laget 28 frispark, noe som tyder på en veldig fysisk spillestil. Det tror Jonsson vil være en fordel for senegaleseren.
– Han passer godt til «Hawaii-fotballen» som Haugesund spiller. Det er bra scoutet og bra hentet av dem. Noen spillere kan være veldig gode for ett lag, mens for et annet lag passer de ikke inn. Slik tror jeg det er med Wadji.
Se hele episoden her:
Eliteserien
FKH-profilens klare dom: – Drita dårlig!
28/08/2021 PÅ 11:58
Eliteserien
Bakenga-erstatter med hat-trick mot Haugesund
15/08/2021 PÅ 18:11