Scanpix

Jonsson: – Han er perfekt for Haugesund

Jonsson: – Han er perfekt for Haugesund

10/04/2019 18:18Oppdatert 10/04/2019 22:47

Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson mener at Ibrahima Wadji er den perfekte spissen for Haugesund.

Eurosport Player: Kjøp abonnement her

Direkte på Eurosport

Tidlig i desember kom nyheten om at Haugesund hentet Wadji på en permanent overgang. 23-åringen tilbrakte høstesesongen med klubben på lån, og bokførte seks mål på tolv kamper.

Haugesund trenger en spiss som kan gjøre litt selv, og det gjør han. Han er perfekt for Haugesund, sier Joacim Jonsson i siste episode av Eurosports podcast Indre Bane.

Spissen ble hentet til norsk fotball da han kom til Molde midt i 2017-sesongen. Etter halvannet år i Molde stod han med bare 14 kamper og to mål i klubben.

Wadji har ennå til gode å finne nettmaskene denne sesongen, men Jonsson tror den fysiske angrepsspilleren vil bli en langt større suksess i Haugesund enn han var i Molde.

– Han lyktes ikke i Molde. Det har litt med at de i større grad spiller en form for strukturert og ballbesittende fotball, hvor hans egenskaper ikke kommer nok fram. I Haugesund kan han fremstå mer vill og ustrukturert. Han løper, rykker, river og sliter. Men han ligger ikke alltid i posisjon hverken med eller uten ball. Han er dog aktiv hele tiden.

Haugesund har de to første serierundene tatt ett poeng, og har ikke hatt mer enn 50 prosent ballbesittelse. Haugesund har også laget 28 frispark, noe som tyder på en veldig fysisk spillestil. Det tror Jonsson vil være en fordel for senegaleseren.

– Han passer godt til «Hawaii-fotballen» som Haugesund spiller. Det er bra scoutet og bra hentet av dem. Noen spillere kan være veldig gode for ett lag, mens for et annet lag passer de ikke inn. Slik tror jeg det er med Wadji.

Se hele episoden her:

Video - Runde 3: Hodebry for VIF, Vikings imponerende unggutter og pipekonsert mot RBK

01:01:14
0
0