Det virker å gå mot et av de heteste sommervinduene på lang, lang tid i norsk fotball. Flere klubber er kommet skjevt ut i årets Eliteserie-sesong og ønsker å forsterke stallen i sommer.
Jeg tenkte ta temperaturen underveis nå i «silly season» og kommentere kort rundt de ulike signeringene.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Det har ikke kokt like mye den siste uken, men litt overganger og rykter er det siden sist update (5. august).

Molde

INN:
Tobias Svendsen (tilbake fra Sandefjord etter lån)
Mathias Eriksen Ranmark (tilbake fra Mjøndalen etter lån)
Henry Wingo (fra Seattle Sounders)
Tobias Christensen (fra Start)

UT:
Christoffer Remmer (Westerlo, Belgia)
Christopher Telo (kontrakt terminert)
Tobias Hestad (Asker)

Update:
Molde har igjen markert seg på markedet og signeringen av Tobias Christensen er førsteklasses. En spiller som vil gå inn og markere seg allerede i høst og samtidig er en mann som vil kunne selges videre etter hvert. Konkurrerer primært om en kantplass, men kan også avlaste Wolf Eikrem bak spissen. De har også signert Henry Wingo på en langtidsavtale. Amerikaneren kan bekle både back- og kantrollen. Jeg mistenker dog at Molde henter inn en back til, før vinduet stenger.
Bodø/Glimt

INN:

Ole Amund Sveen (Sogndal)

UT:

Update:
Fryd og gammen i Bodø om dagen, enn om Glimt sitter med hjertet i halsen og frykter for å miste sine to juveler, Evjen og Layouni.

Odd

INN:
Moussa Njie – (Lån ut sesongen fra Partizan Beograd
Fredrik Oldrup Jensen (Forlenget lån ut året)

UT:
Sander Svendsen (Odense)
Update:Litt overraskende valgte Oldrup å forlenge låneperioden. Odd har strekt seg meget langt her og det viser at Skiens-klubben ønsker å slåss om gullet. Herlig! Nwakali med en fortid i Sogndal og Start er ryktet inn. Han har en meget tung periode bak seg i Kalmar FF og kommer i så fall gratis til Skiens-klubben. Jeg tviler på at han kommer å gjøre noen forskjell i høst. Siden er han først og fremst en indreløper og det er mulig at klubben tenker langsiktig her. Jone Samuelsen avslutter i Odd etter sesongen og Nordkvelle blir eldre.
Brann
INN:
Erlend Hustad (Notodden)

UT:
Henrik Kjelsrud Johansen (Fredrikstad)
Ludcinio Marengo (kontrakt utgått)
Jesper Löfgren (lån til Mjällby, Sverige ut sesongen)
Kristoffer Løkberg (Viking)

Update
Etter mye frem og tilbake er Løkberg solgt til Viking. Et salg som er bra både for klubb og spiler. Trønderen fikk aldri nødvendig tillit hos LAN. Han kommer nå til en klubb der han får en viktig rolle umiddelbart.

Vålerenga

INN:
Kjetil Haug (lån gjort permanent med Sogndal)
Magnus Retisus Grødem (tilbake fra Ull/Kisa etter lån)
Christian Borchgrevink (tilbake fra Notodden etter lån)
Amin Nouri (tilbake fra KV Oostende, Belgia etter lån)
Mayron George (lån fra Midtjylland, Danmark ut sesongen)
Pierre Kanstrup (fra Erzurumspor)

UT:
Chidera Ejuke (Heerenveen, Nederland)
Fitim Azemi (Utlån til Tromsø ut sesongen)
Oskar Opsahl (lån til Skeid ut sesongen)
Sakarias Opsahl (lån til Ull/Kisa ut sesongen)
Fredrik Oppegård (lån til PSV, Nederland frem til sommeren 2020)
Leo Cornic (lån til Bærum ut sesongen)

Update
Endelig litt aktivitet Hos Enga. Amin Nouri er tilbake fra utlån og hvis ikke han evner å ta tilbake den høyreback-plassen så skjønner jeg ingenting. Costa Ricanske Mayron George har spit en årrekke i Danmark og er kjent med skandinavisk fotball og vil akklimatisere seg raskt. Spillertypen er riktig.
Enga trenger en spiller som løper litt i bakrom og nødvendigvis ikke alltid skal ha ballen i beina. Spørsmålet er om han er god nok. Den fysiske tilstanden er diskuterbar og ryktet fra dansk fotball er mildt sagt delt. Pierre Kanstrup derimot må bare være en god forsterkning for Enga fra første dag. Dansken kommer fra et mislykket opphold i Tyrkisk fotball, men han var meget god i dansk superliga.
En ledertype som er veldig allround og ikke har noen direkte svakheter. Eneste lille spørsmålet er tempoet i midtforsvaret til Enga. Det er også blitt spekulert rundt AFC Eskilstunas lille trollgubbe Ousmane Camara. En spiller som vil være en direkte erstatning for Ejuke. Kan også på mange måter minne om han i spillestilen.

Det er i hvert fall ikke tvil om at de er desperate å erstatte sin solgte nigerianer. Vålerenga har også fått avslått to bud på FK Haugesunds Kristoffer Velde. Han vil også være en direkte erstatter til Ejuke. Velde er en spiller med X-faktor som kan gå av folk en mot en. I mine øyne er Camara mer lik Ejuke enn hva Velde er.

Rosenborg

INN:

UT:
Besim Serbecic (lån til FK Sarajevo ut juni 2020)
Igoh Ogbu (Lån til Sogndal)

Update:
Her går jeg bare å venter på at det skal smelle noen ordentlige Silly Season-bomber snart. For det er ikke tvil om at RBK kommer til å forsterke innen kort.

Kristiansund BK

INN:
Preben Ask (Steinkjer)

UT:
Christopher Lindquist (tilbake til Strømsgodset etter lån)
Brent Lepistu (kontrakt terminert)

Update:
KBK er nok veldig fornøyde med dagens situasjon.

FK Haugesund

INN:

Ibrahim Shuaibu (tilbake fra Bnei Sakhnin FC, Israel etter lån)
Pascal Gregor (FC Helsingør)
Douglas Bergquist (forlenget låneavtalen ut året)
Stian Ringstad (Strømsgodset, lån)

UT:

Update:
Bergquist har forlenget låneavtalen i FKH. Ringstad er også hentet inn på lån fra Godset. Både han og Pedersen kan bekle flere plasser på venstresiden. Safe av FKH.

Viking

INN:
Benjamin Källman (FC Inter, Finland)
Harald Nilsen Tangen (tilbake fra Tromsdalen etter lån)
Erik Arnebrott (tilbake fra Tromsdalen etter lån)
Kristoffer Løkberg (fra Brann)

UT:
Lasse Berg Johnsen (lån til Tromsdalen frem til 31.juli)
Update:
Ikke tvil om at Bjarne Berntsen er misfornøyd med løpskraften til Vikings midtbanetrio. Nå får man inn en spiller som helt bryter med tidligere mønster, men som har en helt annet løpskraft og frekvens. LØkberg vil få en viktig rolle fra første dag.

Lillestrøm

INN:
Joonas Tamm (lån fra Flora Tallinn, Estland ut sesongen)
Ifeanyi Mathew (tilbake fra lån i Osmanlispor, Tyrkia)
UT:Raphael Ayagwa (kontrakt terminert)Matvei Ignonen (lån til Flora Tallinn, Estland ut sesongen)Alex Dyer (tilbake til Elfsborg, Sverige etter lån)Petter Mathias Olsen (lån til Grorud ut sesongen)Erik Tobias Sandberg (lån til Skeid ut sesongen)Charles Ezeh (lån til Skeid ut sesongen)Update:Ikke skjedd noe siden sist og med Lehne Olsen tilbake og Krogstad som storspiller på midten er det vel heller ingen grunn til å foreta seg noe for Mesfin. Han kan helt og holdent konsentrere seg om å selge Matthew den resterende tiden av vinduet. MjøndalenINN:Pontus Silfwer (Halmstad, Sverige)UT:Erick Sagbakken (lån til Levanger ut sesongen)Alfred Scriven (lån til Ull/Kisa ut sesongen)Dagur Dan Thorhallsson (lån til Kvik Halden ut sesongen)Update:Lite nytt men, sportssjef Kenneth Karlsen har sagt at det er signeringer like rundt hjørnet. TromsøINN:Fitim Azemi (Lån ut sesongen fra Vålerenga)Aiden Barlow (lån ut sesongen fra Manchester United)UT:Update:Etter at TIL fikk konstatert at Norø Ingebrigtsen var skadet ut sesongen tok de affære og lånte inn Barlow fra Uniteds ungdomsvirksomhet. En spiller det nesten er umulig å plassere, men det vil overraske meg om han skal være tungen på vektskålen. StabækINN:Sammy Skytte (lån fra Midtjylland, Danmark ut sesongen)Yaw Ihle Amankwah (Hobro, Danmark)Kosuke Kinoshita (Sint-Truidense, Belgia)Tortol Lumanza (Osmanlispor, Tyrkia)Kasper Junker (Lån fra Horsens ut sesongen)UT:Youness Mokhtar (kontrakt terminert)Tobias Børkeeiet (Brøndby, Danmark)Madis Vihmann (låneavtale med Flora Tallinn, Estland avsluttet)Nikolaj Kirk (Tilbake til Midtjylland)Franck Boli (Ferencvaros, Ungarn)
Update:

Kasper Junker er seneste tilskuddet hos Stabæk og nå spørs det om ikke butikken er stengt på Nadderud. Men det skal sies at Junker er ingen erstatter til Boli og ikke i nærheten av å være hans spillertype. Dette betyr at Stabæk må legge om banespillet og bygge opp spillet og få lengre angrep enn tidligere i år. Kontringsstyrken er svekket med Boli ute.

Ranheim

INN:

UT:
Magnus Stamnestrø (lån til Klaksvik, Færøyene ut oktober)

Update:
Ranheim maler på med det dem har.

Sarpsborg 08

INN:

Bart Straalman (De Graafschaap, Nederland)
Alexandre Letellier (lån fra SCO Angers, Frankrike ut sesongen)
Magnar Ødegaard (AIK, Sverige)
Lenny Nangis (Levadiakos, Hellas)
Mate Males (Cluj, Romania)
Mario Pavelic (lån fra HNK Rijeka, Kroatia ut sesongen)

UT:
Sheldon Bateau (KV Mechelen, Belgia)
Aleksandr Vasyutin (Zenit St. Petersburg, Russland)
Anwar Elyounoussi (lån til Fram Larvik)
Wilmer Azofeifa (lån til AaFK ut sesongen)

Update:

Herregud for en blytung start på høsten for Sarpsborg 08. Signal-investeringen Mate Males fikk ti minutter før han måtte ut med skade, en skade som holder han ute for resten av sesongen. Brutalt for Males og Østfoldingene. Jeg er 99,9% sikker på at det kommer inn en eller to spisser i Sarpsborg før vinduet stenger.
StrømsgodsetINN:Christopher Lindquist (tilbake fra Kristiansund etter lån)Duplexe Tchamba (lån fra RC Strasbourg, Frankrike til sommeren 2020)Moses Mawa (overgang fra KFUM)Mikkel Maigaard (overgang fra Raufoss)Prosper Mendy (overgang fra CD Badajoz)Jack Ipalibo (Lån fra Villareal)Martin Hansen (Basel, Sveits)UT:Marcus Pedersen (kontrakt terminert)Yacouba Sylla (CRF Cluj, Romania)Arnar Gudjohnson (lån til Fram Larvik forlenget til ut sesongen)Andreas Hoven (Songdal)Update:Her er det aktivitet på høyt internasjonalt nivå. Den offensive venstrebacken Mendy er hentet inn. En spiller som er klart bedre offensivt enn defensivt og det kreves nok at Godset styrer spillet for at han skal fungere optimalt. Ipalibo fra spansk fotball skal balansere midtbanen og har bedre forfytningsevne enn flere av de andre midtbanespillerne. Rutinerte og gode Martin Hansen fikk en forferdelig start mot Vålerenga, men han har vært ute en vinternatt før. Godset har sett klart bedre ut etter ferien, men det er først og fremst de norske obos-forsterkningene som hevet drammenserne. Maigaard og Mawa har vært åpenbaringer. Nå må vel endelig Jostein Flo få litt ro, eller skal Godset hente inn enda flere?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03