Scanpix

Jonsson: – Disse kandidatene bør være interessante for Godset

Jonsson: – Disse kandidatene bør være interessante for Godset

15/05/2019 17:08Oppdatert 15/05/2019 23:05

Eurosports fotballekspert, Joacim Jonsson, omtaler fem trenere som han mener bør være interessante i forbindelse med Strømsgodset-jobben.

Eurosport Player: Kjøp abonnement her

Direkte på Eurosport

Etter en turbulent åpning på sesongen ble arbeidspresset så stort at det gikk ut over helsen til Bjørn Petter Ingebrigtsen. Godset står nå uten hovedtrener, og må på trenerjakt. Inntil videre ledes laget av assistenten Håkon Wibe Lund.

Det florerer ikke av kandidater til jobben, men her er noen trenernavn som jeg mener bør være interessante for Strømsgodset.

Pål Arne Johansen

Johansen har hatt suksess med U20-landslaget og vil nok være interessert i å ta steget tilbake til klubbfotballen. Han er venn av assistenttrener Håkon Wibe Lund og det vil være en enkel løsning for Godset. Wibe Lund kan lede laget til Paco er klar med U20-VM. Paco er meget kunnskapsrik og minutiøs i sitt arbeid, og han etterlater ingenting til tilfeldighetene. Han har en god trenerkarriere foran seg, og det er bare et tidsspørsmål før et Eliteserie-lag vil ta kontakt med han. Ulempen er erfaringen i slike situasjoner, og det er ikke sikkert at det er tid å kjøre lange prosesser i Godset nå.

Kjetil Rekdal

Etter å ha vært nær ved å holde Start oppe i Eliteserien, endte det hele opp i en kaotisk avslutning og en liten ripe i lakken for Rekdal. Godset har kommet i en situasjon der det de trenger er handlekraft. Langsiktigheten må komme i andre rekke nå. Rekdal er først og fremst en god kampleder, som er dyktig til å få ut maks av spillergruppa. Slik Godsets situasjon er, kan det være en fornuftig løsning. Med seg bør han ha tidligere kompanjong Morten Tandberg, som da vil ta seg av mye av feltarbeidet.

Fått med deg denne? Artikkelen fortsetter under videoen.

Video - Runde 8: «Trollgubbar» i VIF, nasjonalsang og Bendtner-retur

01:09:12

Mikael Stahre

Svensken er nå uten arbeid etter et litt mislykket opphold i San Jose Earthquakes. Han har rikelig med erfaring fra svensk og europeisk fotball, og tok gull med AIK i 2009. Han hadde i tillegg stor suksess med BK Häcken, og er vant til å trene klubber under stort press. Han er en motivator som er dyktig til å få sine lag til å jobbe sammen. Mikael Stahre er tilpasningsdyktig, og har trent klubber i flere ulike land.

Alexander Axén

Axén er per i dag ekspert for svenske Cmore, og har tidligere trent Örebro og Gais. Den frispråklige svensken er kjent for å ikke legge noe i mellom og kaller en spade for en spade. Axén krever mye av sine disipler og står for en tøff disiplin, det kan være nyttige egenskaper i dagens Godset-lag. Utfordringen kan være at han står for en offensiv fotball, og Godset kan kanskje trenge en litt strammere defensiv struktur nå.

Petter Myhre

Tidenes langskudd, men jeg er ikke et sekund i tvil om at Myhre ville gjort en god jobb, han er en mann Flo i hvert fall bør ringe til. Han har det trolig for godt i TV2, men skal Myhre tilbake til trenerbenken begynner det å haste. Faglig sterk, men fremfor alt har han personlige egenskaper som ville kledd trenerbenken. Kravstor, men samtidig karismatisk og relasjonelt sterk. Har lederegenskaper som ville løftet Godset vekk fra denne krisen.

Video - Preget av «BPs» avgang: – Trist og lei meg

05:28
0
0