Populære sporter
All sport
Vis alt

Jobber med Mathew-salg: Åpner for RBK og Molde – vil helst til utlandet

Stein-Erik Stormoen

Oppdatert 03/08/2019 klokken 14:01 GMT+2

Ifeanyi Mathew (22) er tilbake i Lillestrøm mens klubben jobber med å selge ham. Nå venter begge parter bare på det rette budet.

Ifeanyi Mathew

Foto: Scanpix

LILLESTRØM (Eurosport.no):
Til tross for om lag 25 varmegrader og deilig sommersol på Lillestrøm, trente laget inne i hallen sin for å forberede seg på bortemøtet med Odd på kunstgresset lørdag.
Med på økten var en gammel kjenning, som var tilbake blant gamle lagkamerater etter et halvår i Tyrkia.
– Det er godt å være tilbake, det føles som hjemme. Jeg har mange gode venner jeg har spilt med her, og vi har holdt kontakten, sier Mathew til Eurosport.
Like før overgangsfristen gikk ut i vinter, signerte Mathew papirene som gjorde ham til Osmanlispor-spiller. Det var snakk om et halvt års utlån til den tyrkiske klubben.
– Det var bra der, men veldig tøft i begynnelsen. Nivået i Tyrkia er ganske likt som i Norge, så det var ganske enkelt for meg slik sett. Jeg kunne godt ha blitt der, og jeg vet ikke helt hva som skjedde, men det endte med at jeg dro tilbake.
Eurosport har tidligere omtalt Mathew som nøkkelen for kjøp og salg på Åråsen i sommer. I tillegg til å måtte få inn pengene for å finansiere eventuelle forsterkninger, er også noen av midlene allerede budsjettert med.
– Vil du bli solgt?
– Ja, selvfølgelig vil jeg bli solgt. Det er derfor jeg kom tilbake, for å trene, jobbe hardt og holde meg i form, slik at jeg er forberedt på en ny utfordring.
Det er en del interesse rundt midtbanespilleren, men foreløpig er ikke det riktige budet dukket opp. I fjor sommer takket spilleren selv nei til Rosenborg.
– Rosenborg og Molde er veldig gode lag og veldig store klubber. Jeg ville likt å spille der. Men jeg ønsker bare å dra ut og møte nye ufordringer. I fremtiden kan jeg kanskje kommer tilbake til Norge og spille igjen. Nå vil jeg prøve noen nye utfordringer, se nye steder, nye mennesker og kulturer.
– Er det et alternativ dersom det ikke dukker opp noe fra utlandet?
– Ja, det er det. Det er et alternativ.
Det er fortsatt flere beilere som følger med på 22-åringen, og også flere bud, men de har ikke matchet LSKs ønske økonomisk.
– Han skal selges, det er det ingen tvil om. Det har vært planen hele veien. Det er et ønske fra spilleren og en plan vi har satt som klubb. Vi kunne ha solgt ham flere ganger, men da har det ikke passet for enten ham eller for oss. Det skal passe ham og det skal passe oss økonomisk, uttalte sportssjef Simon Mesfin nylig til Eurosport.
Tidligere i sommer har klubben hentet midtstopperen Joonas Tamm. Han får trolig sin debut i Skien lørdag kveld. Toppspissen Thomas Lehne Olsen var tidligere tilbake fra skade enn fryktet, og spilte en treningskamp forrige helg. Det ligger imidlertid ikke an til at han spiller fra start, og spissen skal mest aktuell for et innhopp.
Sett denne?
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame