• Se Rosenborg - Molde på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Player søndag klokken 20! Skaff tilgang her.
Søndag kveld kan Molde stikke kniven i ryggen på RBK og vri den om. En kamp som betyr mye mer enn de tre poengene som står på spill. En Molde-seier kan bety et liv utenfor Europa kommende sesong for trønderne og en gyllen mulighet for Molde å ta over hegemoniet i norsk fotball. Det er også mye som ligger til rette for at akkurat det skal skje.
Spørsmålene er mange rundt Norges flaggskip om dagen og det er ikke tvil om at dem må ta grep foran 2020.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Fem serierunder før slutt ligger RBK på en 4.-plass, fire poeng fra medaljeplass. Hvis den tabellplasseringen står seg ut sesongen vil RBK være avhengig av at Odd vinner NM, for at trønderne skal ha muligheten til å kvalifisere seg for europeisk cupspill kommende sesong. Alle skjønner at en sesong uten Europa er krise for klubben. Hva betyr det for neste års budsjett hvis de mister muligheten om Europa-spill? Det var mye snakk om RBKs økonomi og nedskjæringer allerede denne sesongen. Men når laget klarte å kvalifisere seg til Europa League ble den økonomiske ”krisen” avblåst.
Klubben har mange spillere på relativt dyre kontrakter og uten Europa som en inntektskilde blir det vanskelig å tilfredsstille de økonomiske behovene. Lånespillerne Maars Johnsen og Akintola vil ikke bli forlenget og de spillere som sitter på utgående kontrakt vil ikke få fornyet tillit. Isolert sett er ikke det noen krise, problemet er at det ikke finnes nok penger til å erstatte disse med høy nok kvalitet. Det er også veldig få salgsobjekter i denne stallen. Samuel Adegbenro er den klart lysende stjernen med mest verdi. Birger Meling og Anders Trondsen er de to andre spillerne som har en viss verdi, men utover det finnes det ikke noen salgsobjekter i RBK.
Samtidig har man også en aldrende stall som det trengs å renoveres i. Det er heller ikke enkelt å kvitte seg med høyt gasjerte spillere, og det finnes ikke noen som gir avkall på en god kontrakt. Horneland er på vei mot et ordentlig mageplask i sin første sesong som RBK-trener. Mannen som ikke bare skulle ta RBK til Europa, men helst Champions League eller videre fra Europa League-gruppespill, står nå på stedet hvil.
André Hansen blåste ut etter tapet mot FK Haugesund. Han mente at laget ikke hadde hatt noe utvikling i løpet av sesongen. Tore Reginiussen fulgte opp i kjølvannet av dette og bekreftet Hansens verbale utbrudd. Begge med hensikt om å være selvkritisk og ta sin del av ansvaret for denne middelmådige sesongen. Men det dem egentlig gjør, er at de peker på en mann, han som er ytterst ansvarlig for dette, Eirik Horneland. Dette er et slag under beltet på sjefen. Han har stått rakrygget hele sesongen og vil fortsette med å gjøre det, men det er ikke tvil om at slike uttalelser også påvirker den øverste sjefen for spillertroppen. Horneland vet meget godt at han ikke har klart verken å utvikle dette laget, eller å ta maks ut av spillernes potensial. Kan da Horneland kan gå inn i 2020 med tilnærmet lik eller litt svekket tropp? Mitt svar er et klart nei.
Det betyr at Stig Ingen Bjørnebye har en massiv jobb foran seg med å få endret på stallen og tilfredsstilt Hornelands behov. Denne gangen mer eller mindre uten penger? Hva er det som tilsier at det skal lykkes, når RBK ikke har klart å utvikle seg og forsterke med penger til rådighet? Strengt tatt ingenting. RBK som klubb må snu opp ned på hele sin målsetning og sette tæring etter næring. Det er ikke tvil om at RBK står overfor en enorm utfordring. Det første dem må gjøre er å slå kritikerne over fingrene og slå tilbake mot Molde søndag kveld.
  • Se Rosenborg - Molde på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Player søndag klokken 20! Skaff tilgang her.
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55
Eliteserien
Eksperten lovpriser Berg-erstatteren: – Enda skarpere enn Patrick
27/10/2021 PÅ 08:10