Plassering 2019 - 13
Nøkkelperson
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Andre Nevstad, med mer eller mindre et helt liv i Hødd, tar over den utakknemlige oppgaven etter klubblegenden Kenneth Karlsen. Han må direkte levere varene og på ett område har han potensial til å gjøre det bedre enn sin forgjenger, nemlig på spillermarkedet. Der synes jeg Mjøndalen har trøblet når dem vært i Eliteserien. Mjøndalen trenger en ny keeper, midtstopper, sentral midtbane og kant av klasse. Nå må de også endelig treffe. Hvis ikke blir det en sesong til med kniven mot ryggen. André får muligheten til å vise at han er riktig mann allerede de første vintermånedene.
Troppsituasjon
Det er en del i hull i denne troppen som må fylles og det må kvalitet inn. Klubben har hatt ekstremt vanskelig for å få det til i spillerlogistikken på øverste nivå, og i år var det de gamle traverne som var i klubben fra tidligere som reddet Mjøndalen. MIF må få orden på keepersituasjonen og jeg ønsker personlig se en ruvende og autoritær keeper inn. Stopper med tempo og ballferdigheter, sentral midtbane med fysikk og ro, samt en kant med gjennombruddskraft. Løser de det så vil Mjøndalen etablere seg i Eliteserien. Men som sagt, det er opp til bevis nå.
Trenersituasjon
Vegard Hansen er sammen med Dag-Eilev Fagermo de to som har overlevd lengst i Eliteserien. Det er umulig å ta Hansen på resultatene og hva han har gjort for Mjøndalen. Han vil for alltid stå i historiebøkene. Hansen er nok også en større taktiker enn hva folk tror og tar ofte ut sitt eget lag ut fra motstandere, spesielt på bortebane. Foran sesongen 2020 står han for en ny oppgave. Nå må han for alvor etablere Mjøndalen i eliten, og det vil ikke lengre være godt nok med å kjempe med kniven mot ryggen hele veien. Klubben begynner å få bedre forutsetninger enn noen gang tidligere, og kan nå ta opp kampen på flere områder med middelhavsfarene i norsk fotball.
Økonomi
Mjøndalen brukte mer penger enn noen gang tidligere foran eliteseriecomebacket, men fortsatt var de en av lavbudsjettklubbene i Eliteserien. Klubben driver nøkternt og har kontroll på økonomien, men vil nok i 2020 løfte budsjettet et hakk til, og har muligheten til å forsterke laget.
Keepere
Julian Faye Lund forlater bruntrøyene til fordel for RBK og derfor må det hentes en ny keeper. Faye gjorde jobben sin i 2020 uten å krype ut av skinnet. Her må Mjøndalen få inn en ny keeper ved siden av andrekeeper Vieira. Jeg hadde gjerne sett en autoritær keeper med god rekkevidde. Siden vet jeg at Hansen ønsker en keeper som er god med beina.
(Artikkelen fortsetter under):

Sammenligner Mjøndalen med Hødd-jobben

Forsvar
Forsvaret var en berikelse i opprykkssesongen 2018, men holdt på å koste dem plassen i 2019. Stopperparet Solholm Johansen og Jansen var enorme i Obos-ligaen, men i Eliteserien viste de store svakheter og det må inn en stopper ved siden av Solholm Johansen. En spiller med ballferdigheter og ro i spillet som samtidig har et ok tempo. På venstreback er de godt besatt og de har også høyrebacker med potensial til å fortsatt løfte seg et hakk.
Midtbane
Her hadde jeg forventinger i 2019 uten at de innfridde, spesielt skuffet Aasmundsen meg. En spiller jeg mener har mye kvalitet og som jeg forventer løfter seg kommende sesong. Silfwer er solgt og det betyr at en ny makker til Aasmundsen må inn. En spiller med rekkevidde, duellkraft og ro i spillet. Foran disse to vil Gauseth operere. Det gjorde han med bravur på høsten. En av de klokeste midtbanespillerne i Eliteserien. Tempoet er bedre enn Vegard Hansens, men svakere enn mange andre. På kantene finnes Brochmann som vist at han er verdifull. Siden må Brustad og Liseth vise mer enn i 2019. Potet Solberg Olsen vil bli nyttig også i 2020 En ny kant kanskje?
Angrep
Jeg mistenker at vi vil se et Mjøndalen med en alenespiss i 2020. Jacob Bergstrøm ble handlet inn for en ok sum og jeg tror Vegard Hansen ønsker å gi ham muligheten under oppkjøringen. Er det godt nok, så står de med ham og har backup i Liseth og Brustad. Jeg er dog tvilende og tipper vi får se en ny spiss inn i løpet av oppkjøringen.
Realistiske signeringer
Doug Bergquist er ferdig i FK Haugesund og hadde vært en fin mann inn for Mjøndalen. Viste i FKH, spesielt i Europa-kampene, at han hadde nivået inne. Erik Bjørkander er også en stopper med gode ballferdigheter og stor kløkt. Han har i tillegg et ok tempo. Han ønsker seg vekk fra Sundsvall etter nedrykket til Superettan.
Drømmesignering
Thomas Lehne Olsen. Jeg tar meg i det selv at jeg tar stadig vekk opp Olsen, men herregud for en drøm han hadde vært for Hansen. Jeg tror faktisk han hadde kunnet ofre sitt hår for å få ham på plass.
Prognose 2020
Klubben klarte seg i absolutt siste runde etter å ha slått Vålerenga på hjemmebane, samtidig som resultatene gikk Mjøndalen vei. Kenneth Karlsen har gitt seg og det er ikke hvem som helst. Han og Vegard Hansen er på mange måter arkitektene bak eventyret Mjøndalen. Samtidig kan det pustes litt optimisme over Mjøndalen. Fasilitetene har kommet på plass og det er på høy tid å etablere seg på det høyeste nivået.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03