Vårsesongen er over, og i forbindelse med det så setter jeg karakter fra 1-10 på samtlige lagdeler hos de ulike lagene. Samt ser jeg på hva de bør forsterke med i sommer.

Mjøndalen er ventet å kjempe om en ny kontrakt og det vil bli neglebiting på Consto Arena utover høsten. Det som er overraskende, og kanskje litt skuffende, er deres svake defensive spill i vårsesongen. Det positive er at de i flertallet av kampene har vist at de kan være med å styre spillet i kampene på en helt annen måte enn da de sist var oppe i Eliteserien.

Trener – 5
Vegard Hansen
Hansen er en herlig profil i Eliteserien og vi trenger virkelig slike typer i toppfotballen. Han er nok undervurdert som taktiker og kanskje den trener som oftest bytter taktikk ut fra hvilken motstander han møter, og da spesielt på bortebane. Han har dog ikke helt fått orden på den defensive strukturen og det gir trekk i karakteren. Keeper – 3Julian Faye Lund og Mathias Ranmark Eriksen har begge spilt på våren, men det er Faye Lund som oftest har voktet målet. Han har spilt veldig ujevnt, fra det briljante til det katastrofale. Samlet sett har Mjøndalen sluppet inn for mange enkle mål som det har vært mulig å avverge.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Forsvar – 3Mjøndalen har lekket som en sil bakover på banen. Ser man på antallet innslupne mål, så stinker det nedrykk av Mjøndalen. Dette var en lagdel som Mjøndalen selv trodde var god nok for det øverste nivået, etter en svært god sesong i OBOS-ligaen. Men faktumet er at den bakre fireren har vært direkte svak. Flere av enkeltspillerne har prestert langt under hva man kan forvente, og de har vært svake til å forsvare seg en mot en. De har heller ikke vært kollektivt gode nok og har slitt med å henge sammen, og da spesielt på hjemmebane når laget har spilt en åpnere og offensivere form for fotball. Midtbane – 6En lagdel som til tider har klart å sette preg på og styre kampene, spesielt på hjemmebane. Så lenge laget henger sammen og det er korte avstander er Christian Gauseth god til å diktere kamper, og han er alltid tilgjengelig for ball. Indreløpere Stian Aasmundsen og Tonny Brochmann er solide også på det øverste nivået, spesielt offensivt. Brochmann står med 8 målpoeng. Når de sprekker opp utover i kampene, er trioen litt for svake til å forsvare seg. Men de har vært jevnt gode hele våren. Angrep – 3Mjøndalen har riktignok levert en del mål, men den utvalgte angrepstrioen hører ikke til de som scorer veldig mye. Sondre Liseth har imponert meg, men det er i spillet ute på banen han fortsatt mangler litt på sluttproduktet. Fredrik Brustad, som var klubbens signalsignering før sesongen, har skuffet og ikke klart å utgjøre noen forskjell. Oliver Occean har scoret en del og overrasket meg, da jeg trodde han var ferdig på toppnivået. Men man ser at han begynner å bli eldre og trenger avlastning på spissplassen, og forflytningsevnen hans er også begrenset i det offensive presspillet. Alfred Scriven har hatt en del spennende innhopp, men er fortsatt først og fremst en innhopper.Beste spilleren:
Stian Aasmundsen
Midtbaneterrieren går litt under radaren. Han er sjelden den spilleren som stjeler overskriftene, men han har et høyt laveste nivå. Flytter seg mye og raskt og er i tillegg solid med ballen. En meget god Eliteserie-spiller.
Overraskelsen:
Sondre Liseth
Jeg hadde riktignok forventet en del av Liseth, men jeg synes han har tatt Eliteserie-nivået fra første dag. Han er sterk som en bjørn i kroppen og dyktig til å skjerme ball og utfordre, men sliter fortsatt med målproduksjonen. Skuffelsen:
Quint Jansen
Jansen var bunnsolid i OBOS-ligaen, men har slitt i Eliteserien. Han mangler en del tempo, noe som gjør at han ofte tar ut dybde og fireren blir som et trekkspill. Startet forferdelig og var involvert i mye baklengsmål, men har spilt seg opp etter hvert. Dette bør de gjøre i sommer:
Mjøndalen må forsterke forsvaret, ellers kan det bli en tung høst på Consto Arena. En ledertype på stopperplassen må inn. Det trengs også et alternativ i angrepssrekken, og da helst en spiss. De har allerede hentet tilbake Pontus Silfwer og han vil komplimentere dagens midtbane. En fornuftig og trygg signering. I tillegg er det jo mange spørsmålstegn på keeperplassen. Blir Sosha Makani frisk og kommer han seg opp på ønsket nivå med en gang?
Vegard Hansen sa etter opprykket at de hadde lært fra sist gang de var i Eliteserien, spesielt på overgangsmarkedet. Det er en sannhet med modifikasjoner. Hansen og kompanjong Kenneth Karlsen må overbevise og treffe i dette vinduet.
Mjøndalens neste kamp i Eliteserien er på bortebane mot Tromsø søndag 4. august. Kampen ser du på Eurosport Player, Dplay og Eurosport pluss 3 fra kl 17.50.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03