Plassering 2019 - Seriemester
Nøkkelperson
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Erling Moe er mannen som er den øverste ansvarlig som skal sy sammen dette. Han tok over etter Ole Gunnar Solskjær og har gjort det med den største selvfølgelighet. En stoisk ro i alt han foretar seg. Han er ikke en mann som tar store ord i bruk, men hans dyktighet gjør at han får en gratis autoritet. Moe kan dog ikke ligge på latsiden, og er det noe som er vanskelig, så er det å være tittelforsvarer. Molde vil være laget som de andre jakter på kommende sesong, og det vil heller ikke være godt nok med seriemesterskap kommende sesong. Det forventes gruppespill i Europa i rosenes by, og da ser nok også Moe at laget må forsterkes. Tempo bør prioriteres i 2020.
Troppsituasjon
Molde har Eliteseriens beste stall og de fleste er under kontrakt også i 2020. Men Ruben Gabrielsen som var bautaen i forsvaret den foregående sesongen må erstattes. Det med en temposterk og fysisk spiller. Spiller man i Molde må også frispillingsferdighetene være i orden. Den stopperen tror jeg ikke Molde finner i norsk fotball. Forsvinner Etzaz Hussain må også han erstattes, Igjen mener jeg at det er tempo som må prioriteres. For var det noe som felte Molde i Europa-spillet, var det tempoet.
Trenersituasjon
Se nøkkelperson
Økonomi
Økonomien er trygg, og når også Bjørn Rune Gjelsten uttaler etter sesongen at Molde skal være et lag å regne med også i 2020, så skjønner de fleste at det ikke er kritisk når lønningene skal utbetales i slutten av hver måned. Her finnes det også penger til å forsterke laget.
Keepere
Andreas Linde og Alex Craninx er kanskje Eliteseriens beste keeperduo. Begge er i tillegg unge og vil bli bedre og bedre de kommende sesongene. Per Magne Misund kan smile når han våkner på morgenen og vet han skal på jobb
Forsvar
Moldes forsvar var likt hele laget bunnsolid i 2020, men vi så også noen svakhetstegn. Når Ruben Gabrielsen var ute eller måtte spille back, ble Molde sårbare. De får tilbake Stian Gregersen fra utlån, men her må det en stopper inn og i tillegg må Haraldseid og Haugen ha konkurranse på backene. Med andre ord bør tre spillere inn i Moldes forsvar.
Midtbane
Aursnes, Sjølstad, Ellingsen og Hussain spilte i den dype rollen, mens Eikrem var den som opererte i den offensive bak spissene. Aursnes var briljant og den beste duoen var Aursnes/Hussain. Nå er Etzaz ute av kontrakt, og forsvinner han mener jeg det må inn en ny spiller med stort tempo. Det trengs i Europa.
Angrep
Hva skal man si? Leke og Ohi var høyt oppe i poengligaen og Eirik Hestad begynte virkelig å finne formen mot slutten av sesongen. Disse tre er der fortsatt, og legg til Bolly, Tobis Christensen, Ulland Andersen og Erling Knudtzon så skjønner alle at det er godt stilt og alternativene mange i de fremste rekkene. Flere av disse kan også bekle den offensive midtbanerollen
Realistiske signeringer
Ola Brynhildsen. Stabæk-spilleren har kun 6 måneder igjen av avtalen i Stabæk og klubben viste de siste kampene at de ikke ønsker å spille med ham. Det er trolig at han havner i enten RBK eller Molde denne vinteren. Ola har et tempo som hadde kledd Molde. Kan benyttes i det fleste offensive posisjonene.
Onni Valakari har vært ryktet til Brann, men er det Molde som kaprer den unge finnen? 20-årige Valakari scoret 7 mål for et nedrykkslag fra sin midtbaneposisjon foregående sesong, og hadde utvikling gjennom hele sesongen. Profilen passer perfekt inn i Molde. Ung, utviklingsbar spiller med gode ferdigheter. Ønsker helt sikkert et miljøskifte etter nedrykket.
Marcus Holmgren Pedersen. Molde trenger å få inn en utfordrer på backene og Holmgren Pedersen bør være interessant. En spiller med stort tempo og gode egenskaper i det offensive spillet. Den allsidige Tromsø-væringen kan på sikt bli en meget interessant spiller. Har ferdigheter og et tempo som holder et høyt snitt.
Prognose 2020
Per nå så tilsier absolutt alt at Molde skal kjempe om gull også kommende sesong. Det meste er på stell og med en ydmyk trener ved roret kan det pustes optimisme også foran 2020-sesongen.

Nøkkelpersonen, målpoeng-savnet og press

Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03