Vårsesongen er over, og i forbindelse med det så setter jeg karakter fra 1-10 på samtlige lagdeler hos de ulike klubbene. Samt ser på hva de bør forsterke med i sommer.
Haugesund har på mange måter hatt en brutal vinter og vår. Først mistet laget den meget godt likte hovedtreneren Eirik Horneland til RBK, og siden har FKH mistet sine to beste spillere i løpet av vårsesongen. Først ble Alexander Stølås langtidsskadet og bare noen uker senere testet Ibrahima Wadji positivt for doping. Til tross for det, har FKH tatt 20 poeng og ligger trygt forankret midt på tabellen.
Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
Trener - 6
Jostein Grindhaug
Grindhaug har imponert meg. Jeg trodde han skulle få mer trøbbel etter han returnerte tilbake til trenerbenken, etter å ha jobbet som sportssjef et par sesonger. For det første var Horneland en svært populær mann hos spillerne og hadde gjort suksess. For det andre er Grindhaug først og fremst en motivator, og jeg trodde strengt tatt at han allerede hadde brukt seg opp. Men FKH fremstår fortsatt vanskelig å spille mot. Han har også vært nødt til å gå fra sitt kjære 4-4-2 til fordel for 4-3-3, etter alle skadene. En formasjon som faktisk kler dagens spillerstall bedre, og laget blir også mer spillende.
Keeper - 6
Helge Sandvik
Klubben hentet inn en polsk keeper foran sesongen, og jeg mistenker at de hadde tenkt at han skulle bli et førstevalg, men han har sett mer ut som en potetsekk enn en fotballkeeper. Sandvik har abonnert på plassen som sisteskanse og virkelig spilt seg varm. Fikk en marerittstart og ga bort poengene i Drammen mot Godset. Han opptrådte generelt usikkert i starten, men har spilt seg opp og vært meget solid utover i sesongen. Imponerende av lokale Sandvik.
Forsvar - 6
En lagdel jeg trodde skulle få problemer etter skaden på Karamoko, men de nye danskene som jeg var tvilsom til, har imponert stort, og denne lagdelen har vært lagets beste. Bunnsolide i duellspillet og to backer med god offensiv kraft. Skaden på Stølås er naturligvis brutal, men jeg synes unge Thore Pedersen har løst den oppgaven med bravur.
Midtbane – 5
En lagdel helt uten de store stjernene og de har ofte spilt uten sin motor Joakim Våge Nilsen. Men det er en lojal midtbanefirer som gjør jobben sin og er meget vanskelig å spille mot. Helt på slutten av våren valgte Grindhaug å spille med en treer på midten, som var meget vellykket, og passet kanskje mannskapet bedre. En treer passer spillere som Bruno Leite og Christian Grindheim mye bedre.
Angrep – 3
Her er det fremfor alt Ibrahima Wadji som har vært angrepet, men etter hans doping-utestengelse har det vært syltynt. Men det skal sies at Wadji ei heller er noen stor målscorer. Grindhaug har prøvd flere ulike konstellasjoner uten å finne den rette. Det blir spennende å se hvordan det vil fungere med en trio der fremme utover sesongen.
Beste spilleren:
Sondre Tronstad
En av Eliteseriens mest undervurderte spillere. Meget spilleintelligent, dekker store rom, men er også god med ballen i beina. Har vært stabilisatoren på årets FKH-lag.
Overraskelsen:
Mikkel Desler
Dansken som har masse kamper for Odense i Superligaen, men som mer eller mindre var gitt opp av moderklubben. Kom fra et par middels sesonger i Danmark, og jeg trodde han skulle få trøbbel i «heseblesende» FKH, men han har imponert fra første dag. Ro med ballen og har også tempo til å klare seg en mot en. Smart spiller.
Skuffelsen:
Martin Samuelsen
Samuelsen dro til England og Manchester City allerede som 15-åring, men skrev under for West Ham tre år senere. Han har nærmest blitt som en fotballnomade å regne til tross for sin unge alder. Når han kom «hjem» til FK Haugesund foran årets sesong, var det den sjette klubben som West Ham leide ham ut til. Samuelsen spilte A-landskamper så sent som for tre år siden og det var store forventinger til ham, men den driblesterke offensive spilleren har en vei frem til gammel toppform. Det syns godt at han ikke har hatt noen stabilitet i sitt spill de siste årene. Det hadde nok vært å anbefale at han slo seg til ro i Haugesund og fikk kontinuitet i spillet. For kvalitet finnes det massevis av.
Dette bør de gjøre i sommer:
FKH har en brutal jobb foran seg etter å ha mistet sine to beste spillere med dopingdom og skade. Det var også to spillere som kunne bringe inn penger i kassa ved spillersalg. Det å erstatte dem med små midler, er ingen enkel oppgave. Det er også spørsmålstegn rundt Joakim Våge Nilens skade. En midtspiss bør stå høyest på ønskelisten, men her trenger de også kanter. Utover det kan de gjerne få inn dekning både på midtbanene og forsvaret. To lagdeler som er relativt tynne med alle skader.
Eliteserien
FKH-profilens klare dom: – Drita dårlig!
28/08/2021 PÅ 11:58
Eliteserien
Bakenga-erstatter med hat-trick mot Haugesund
15/08/2021 PÅ 18:11