KBKs plassering 2019 - 6

Nøkkelperson

Kenneth A. Leren er en av de mest anonyme sportslige lederne i norsk fotball, det betyr ikke at hans posisjon er mindre viktig. Leren har en vinter der han enten må får forlenget med sin viktigeste spiller, Diop, eller så må han erstattes. Som vanlig er det stor kontinuitet i KBK, men Leren bør ha inn en brikke på midten og fremover på banen. Kanskje trengs det også å foryngre litt i KBK. Det er svært få spiller i alderen 20-24 år som spiller eller knakker på døren til førsteellever. Pellegrino var et kupp i fjor høst og Amin Askar er en smart signering, men det skal sies at KBK har bommet en del de siste par vinduene også. Siden er det en god del kontrakter på nøkkelspillere som går ut i 2020, det arbeidet må starte allerede nå.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14

Troppsituasjon

Ser man på stallen er det lett å tenke at dette er et lag som kjemper på nedre halvdel, men KBK har mange spillere som er litt undervurderte. Samtidig er det først og fremst kollektivet som driver laget. KBK er gjennomsyret av soliditet og en gjeng som jobber knallhardt og er vanskelige å spille mot. Det betyr ikke at det bare er kriging, på hjemmebane har KBK til tider spilt fin fotball gjennom sesongen 2019. Det er mange spillere i stallen som er i sin beste alder fotballmessig, men på PE Ulvestad og Hopmark sliter med å spille 30 kamper, derfor er midtbanen litt tynn. I tillegg er det få unge spillere i troppen. Amin Askar er en spiller som dekker alle lagdeler og passer fint inn i KBKs profil.

Trenersituasjon

Christian Michelsen sitter trygt i trenerstolen og hans arbeid i KBK er en suksesshistorie. KBK har blitt bedre og bedre for hvert eneste år med Michelsen ved roret. Han fremstår som smilende og snill i media, men jeg er sikker på at det er en kynisk og kravstor mann innad som vet hva han vill. Michelsen er kanskje den treneren i norsk fotball som gjort det aller best ut fra forutsetninger, hvis vi ser på de tre siste sesongene.

Økonomi

KBK er en av klubbene i Eliteserien som får flest antall poeng ut fra brukte millioner. Klubben har i underkant av 50 millioner i budsjett. De har pendlet mellom grønn og gul sone i NFFs klassifisering og er en klubb som har kontroll på økonomien uten å ha for stort handlingsrom.

Keepere

Meget solid keeper-duo i Sean McDemott og Sergine Mbaye. McDermott er et klart førstevalg og holder et godt Eliteserie-nivå. Mbaye viste denne sesongen at han også har nivået inne, og samlet sette kan KBK føle seg veldig trygg på sine keepere.

Forsvar

Forsvaret til KBK har vært bunnsolid etter opprykket i 2016. Kanskje ikke de mest markante enkeltspillerne, men som kollektiv er de suverene. Samtlige av fjorårets nøkkelspillere er per dags dato igjen og med Ivar Furu fra Ranheim inn, trenger ikke KBK å bekymre seg for denne lagdelen.

Midtbane

Amadou Diop har vokst frem som en nøkkelspiller og er nærmest som en edderkopp ute på banen. Sammen med Kastrati er han KBKs største nøkkelspiller. Hans avtale går ut. De er fortsatt i forhandling, men mister dem han, må helst en ny og lignende spillertype inn. Hopmark og Ulvestad er rutinerte og har et høyt laveste nivå. Her er det dog spørsmål rundt helsen. Begge spilte kun halvparten av kampene i årets sesong. Olav Øby som kom fra KFUM i sommer har fortsatt til gode å sette preg på laget. Liridon Kalludra hadde en fullt godkjent sesong med 10 målpoeng på 17 starter, men han har litt vanskelig å etablere seg helt i elleveren og foruten Diop bør dem kanskje tenke på en midtbanespiller til inn. Anvendelige Amin Askar er en spiller som kan bekle en indreløperrolle.

Angrep

Torgil Gjertsens avtale er på utgående og han har signalisert at han ønsker prøve nytt beite, men ikke helt stengt døren for KBK. Viktige Kastrati er ønsket flere steder, hvis han selges må han erstattes med en etablert spiller. Uansett må en spiss inn, det er få alternativer til Kastrati. Med Amin Askar inn er KBK godt besatt på kantene. Bye, Pellegrino og Sørli holder samtlige godt nivå.

Realistiske signeringer

Benjamin Stokke: Han er helt iskald i Danmark og hverken Stokke eller KBK har glemt hvordan han leverte sist på Nordmøre. En spiller som er kjent med omgivelsene.
Kristoffer Normann Hansen: KBK har tidligere hentet med hell fra OBOS-ligaen. Normann Hansen har levert over tid i OBOS og kanskje er det på tide han får prøve seg i Eliteserien. Den lettbente offensive poengspilleren kan spille både bak spissen og på kanten.
Samuel Fridjonsson: Skal han bli erstatteren til Diop? Islendingen ønsker å beholde landslagsplassen og da må han spille, noe han trolig ikke får under Deila i Enga. Han viste i Viking at han også takler den defensive midtbanerollen. Skal hans enorme innkast bli en x-faktor på Kristiansund Stadion kommende sesong?

Prognose 2020

De fleste forventer at KBK skal falle nedover på tabellen, men de motbeviser samtlige sesong etter sesong. Det finnes ingen anledning at raset skal komme nå heller. Det er kontinuitet både i spillerstall og ledelse hos KBK, det oser av soliditet innenfor klubbveggene. Jeg blir overrasket hvis KBK havner på nedre halvdel i 2020.
Denne mannen herjet for KBK høsten 2019:
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03