Vårsesongen er over, og i forbindelse med det så setter jeg karakter fra 1-10 på samtlige lagdeler hos de ulike klubbene. Samt ser på hva de bør forsterke med i sommer.
Ranheim er inne i det så kalte vanskelige andreåret, men trønderne angriper også det fryktløst. Med tanke på ressurser er jeg mektig imponert hva Ranheim og Maalen får til.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Trener - 7
Svein Maalen
Man kan ikke slutte å bli imponert over Maalens håndverk. Mistet sine beste spillere og har erstattet dem med folk fra lavere divisjoner. Han har ståltro på sitt konsept og pumper inn enormt med trygghet i troppen. Der andre trenere tar hensyn til motstandere, tenker Ranheim mest på seg selv. Klarer han å holde Ranheim i eliten ytterligere en sesong, vil det være et kunststykke som er vanskelig å overgå. En mann som snart er moden for større oppgaver.
Les også: Nøkkelen som gjorde at RBK begynte å sanke poeng
Keeper – 6
Even Barli er en undervurdert keeper. Meget god i igangsettingen og dyktig til å lese spillet. Mangler litt i feltarbeidet til å være helt der oppe. Han har en mer enn godkjent vår bak seg. Det blir ekstremt viktig for Ranheim at Barli leverer på topp i høst.
Forsvar - 2
Ranheim har slitt litt bakover, og spesielt Aslak Fonn Witry har etterlatt seg et enormt tomrom. En firer som mangler litt på individuell kvalitet og de har heller ikke vært gode relasjonelt denne våren. Kvande som skulle ta steget å bli den nye forsvarssjefen, har vært svakere enn i fjor. Ivar Furu varierer veldig i prestasjonene. Helt fra det store, til det mindre bra. Alseth på høyreback har ikke holdt eliteserienivå i vår. På venstrebacken har det også vært litt bytter av spillere.
Midtbane 6
Til tross for tapet av Løkberg og en Valla Dønnem som har variert litt for mye denne våren, synes jeg at midtbanen holder et godt eliteserienivå. Reginiussen er fortsatt meget god og Blakstads inntog etter langt skadeopphold har vært imponerende. Innleide Skarsem har også vært en positiv overraskelse. Her har trønderne flere strenger å spille på.
Angrep - 3
Solbakken har vært et frisk pust i denne lagdelen og har til tider vist sitt store potensial. Mikke Karlsen passer godt som midtspiss i Ranhiems 4-3-3 og gjør jobben sin. Erik Tønne har hatt en klart svakere sesong i år. Øivind Storflor og Ivar Sollie Rønning har kun spilt sporadisk. Generelt produserer denne lagdelen for lite.
Beste spilleren:
Mads Reginiussen
Det er nesten umulig å ta ut en spiller i kollektivet Ranheim, men Reginiussen blir mitt valg. Han har fortsatt sitt gode spill fra i fjor og har kanskje vært den jevneste spilleren på Ranheim. Fem målpoeng er også godkjent.
Overraskelsen:
Ola Solbakken
En klassisk 4-3-3-ving med stor fart, god teknikk og et herlig venstrebein. Viser til tider topp eliteserienivå, men er fortsatt meget ujevn. Ranheims største salgsobjekt
Skuffelsen:
Daniel Kvande
Det var ventet at han skulle ta over taktpinnen i den bakre fireren etter en meget god fjorårssesong, men utviklingen har planet ut og Kvande har vært ujevn denne vårsesongen.
Dette bør de gjøre i sommer:
Ranheim driver med sin filosofi og det skal de fortsette med, men spørsmålet er om de ikke bør se etter flere forsvarsalternativer. Der er det fryktelig tynt. Angrepet trenger også å friskes opp.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03