Vårsesongen er over, og i forbindelse med det så setter jeg karakter fra 1-10 på samtlige lagdeler hos de ulike klubbene. Samt ser på hva de bør forsterke med i sommer.
Kristiansund er klubben med relativt begrensede forutsetninger, som alle forventer skal få trøbbel før hver sesong, men som biter seg fast år etter år og er en marerittmotstander for de fleste andre eliteserielagene. Ligger på øvre halvdel med en kamp mindre spilt enn de fleste andre lagene.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 KLOKKEN 14:14
Trener - 7
Christian Michelsen
Det går ikke an å lukke øynene for Michelsens prestasjoner på trenerbenken. Jeg har bare gått og ventet på at luften skal gå ut av ballongen, men KBK bare leverer på nytt og på nytt. Med begrensede midler og en spillerstall uten stjerner, har Michelsen skapt et kollektiv som samtlige lag i Eliteserien sliter med å spille ut. Er en større taktiker enn folk flest tror.
Keeper – 5
Sean McDermott hadde en strålende sesong i fjor og ble hentet til Cluj og rumensk fotball. Der falt han imidlertid igjennom, og kom tilbake med halen mellom beina. Jeg var usikker på hvordan han skulle takle tilbakekomsten, men McDermott har vært solid. Var kanskje enda bedre i fjor.
Forsvar - 7
Et forsvar uten stjerner, men en lagdel med mange ledertyper som tar ansvar. Jobber meget godt sammen, og har en struktur i den bakre fireren som er vanskelig å bryte igjennom. Svært imponerende vårsesong av dette forsvaret. Pshycé og Coly har individuelt vært de beste.
Midtbane - 5
Nok en lagdel uten stjerner, men som jobber meget godt sammen og legger et grunnlag for lagets soliditet. Mangel på fart, men har fysikk og ikke minst struktur av topp klasse. Dette er også en lagdel med mange ledertyper som tar ansvar. Diop har vært den beste midtbanespilleren.
Angrep - 4
Har vært den svakeste lagdelen denne våren. Laget har slitt med å omsette sjanser og har heller ikke skapt nok. Selvsagt ikke bare angrepets feil, men de har lidd av at Kastrati vært ute med skade i perioder.
Beste spilleren:
Amadou Diop
Kom til Molde for fem år siden, men klarte aldri å spille seg inn på det stjernespekkede laget. Etter utlån til først Mjøndalen og siden Kristiansund, valgte han å signere for KBK permanent foran 2017-sesongen. Startet litt trøblete der, og det er først det siste halvåret i fjor og denne våren han for alvor er blitt en nøkkelspiller. Den langbeinte senegaleseren dekker store rom på midtbanen og er viktig i duellspillet. En spiller som også baner vei for medspillerne.
Overraskelsen:
Christoph Psyché
Det er kanskje brutalt å ha en 30-åring som årets overraskelse, men Psyché spiller karrierens aller beste fotball denne sesongen og viser at det går an å utvikle seg også i godt voksen alder.
Skuffelsen:
Thomas Amang
Jeg trodde kraftpakken fra Kamerun skulle passe utmerket inn i KBK, men han har til gode å overbevise. Null målpoeng på seks kamper fra start og fire innhopp er for svake tall for en angriper
Dette bør de gjøre i sommer:
Det er vel i angrepet at KBK bør se på forsterkninger. De har mistet en del angripere de siste årene, og har vel ikke helt klart å erstatte dem. Utover det handler det mer om å få inn bredde og spillere som passer inn i lagets spillestil.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 KLOKKEN 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 KLOKKEN 10:03