Denne måneden sparkes Eliteserie-sesongen i gang. I den anledning har Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson analysert Kristiansund BK. Her er hans status på klubben. Skalaen er fra én til seks.
Keeper - 4
Det har vært mildt sagt kaotisk rundt keepersituasjonen i KBK denne vinteren. Først gikk McDermott til rumensk fotball. Da hentet KBK inn Mbaye, som var russisk rulett. Noen uker senere fikk McDermott sparken i Romania etter et par middelmådige innsatser. Det er ikke tvil om at han var god i fjorårets Eliteserie og reddet KBK flere ganger, men jeg er meget usikker på hvor mye Romania-turen satt seg i hodet på iren. Med McDermott, Mbaye og Vaikla har KBK tre voksne keepere, men det er som sagt et spørsmålstegn rundt den viktigste av dem, McDermott.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14

Forsvar - 3
En lagdel jeg trodde skulle få store problemer i Eliteserien, men som har imponert. En firer med generelt svakt tempo, men de er utrolig dyktige til å hele tiden være i god balanse, slik at de sjelden blir utfordret på fart. Lagdelen er avhengig av en frisk Dan Peter Ulvestad, han er mannen som binder sammen forsvaret.
Sett denne? Saken fortsetter under:

Midtbane - 4
Det er ikke slik at man kryper ut av skinnet når man ser navnene på KBKs midtbane, men de komplementerer hverandre godt. Det er smarthet og struktur på Hopmark, forflytningsevne og ferdigheter på Aasmundsen og fysikk på Diop. En hardtarbeidende midtbane som står seg godt i Eliteserien. I tillegg finnes det flere utfordrere som kan være med å forandre kampbilder.

Angrep - 3
Mistet toppscorer Bamba halvveis i fjor, men her hentet KBK en smart erstatning i Flamur Kastrati. De mistet også Benjamin Stokke til dansk fotball, og her skal nye og spennende Kristoffer Hoven være erstatteren. Han øste inn scoringer for nedrykkslaget Hønefoss, og har egenskaper som tilsier at han bør ta nivået. Bendik Bye og Torgil Gjertsen er kantspillere som har vist at de holder nivået. Litt svakere angrepsarsenal på papiret, men fortsatt flere spennende angrepsspillere i KBK.
Antatt lagoppstilling (4-3-3):
S. McDermott

A. Coly – Ulvestad – C. Psyché – C. Aasbakk

S. Aasmundsen – A. Hopmark – A. Diop

B.Bye – F. Kastrati – T. Gjertsen

Treneren - 4
Christian Michelsen
Eliteseriens blideste trener, men selvsagt er han ikke bare snill og hyggelig, det oser kvalitet av mye Michelsen gjør. Han har bygd stein for stein i KBK, og har etablert dem som et solid Eliteserie-lag, uten de store midlene.
Saken fortsetter under videoen:

Kristiansund banket Brann

Nøkkelspilleren:
Dan Peter Ulvestad: Han er ingen magiker ute på banen, men utrolig viktig for KBK. Dan Peter er ryggraden og tryggheten i forsvaret. Holder laget sammen på en forbilledlig måte. En ekte klubbspiller.

Gjennombruddet:
Kristoffer Hoven: Målmaskin for nedrykkslaget Hønefoss i fjor. Har en herlig fysikk og et godt øye for mål. Han har egenskaper som gjør at han også vil ta nivået i Eliteserien.

Salgsobjektet:
Torgil Gjertsen: Den lille trønderen har imponert i KBK-drakten. Et herlig driv i spillet og dyktig til å utfordre en mot en. Ikke like god i fjor som under debutsesongen, men er en «eyecatcher» som klubber legger merke til.
Sett denne? Saken forstsetter under:

Undervurdert:
Stian Semb Aasmundsen: Den lille indreløperen har imponert meg i flere sesonger. En herlig motor, god presspiller og har i tillegg gode ferdigheter med ball. Holder et godt Eliteserie-nivå.

Drømmespilleren:
Marius Lode: KBK har et tregt lag og spesielt i forsvaret er det flere temposvake spillere. Lode hadde passet perfekt ved siden av rutinerte Ulvestad.

X-faktoren:
#LAGETFORLIDENSKAP: Hva passer egentlig bedre på KBK enn slagordet «Laget for lidenskap», som de har på sin hjemmeside. Lidenskap er et begrep som ofte brukes for å beskrive en sterk følelsesmessig tiltrekning til noe eller noen. Det er akkurat denne lagfølelsen som får KBKerne til å løfte i flokk. Spiller for spiller er de et bunnlag, men sammen har de klart å skape resultater.
Overgangsvinduet:
Kristiansund fortsetter å rekruttere fra lavere divisjoner og svakere ligaer. Kristoffer Hoven er interessant, og har forutsetningene for å ta nivået i Eliteserien. Men generelt er dette et middels vindu. KBK skal passe seg, det er små marginer i Eliteserien og veien til bunnen er kort.

Sesongen:
Imponerte stort i fjor og fløt på en fremgangsbølge hele sesongen. KBK nærmest overpresterte under fjorårssesongen og det vil overraske meg stort hvis de gjør en like god sesong i år. Litt stang ut så er det nedrykksstrid for Kristiansund.
Sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03