Det er mars og denne måneden sparkes Eliteserie-sesongen i gang. I den anledning har Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson analysert Stabæk. Her er hans status på klubben per 1. mars. Skalaen er fra én til seks.
Keeper - 4:
Marcus Sandberg er en rutinert sisteskanse. Gjør ikke de store tingene som Sayouba kunne gjøre, men er stabil. Tar det han skal ta, høyt laveste nivå. Unge Brautli og Lillevik er nærmeste utfordrere, men Sandberg er soleklar ener.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Forsvar - 2:
Det er fullstendig galskap at ikke Inge André Olsen gjør noe med denne lagdelen. Jeg sa allerede i fjor at nivået var altfor dårlig i den bakre fireren, og jeg har ikke endret oppfattelse denne sesongen. Her savner Stabæk både tempo og duellkraft. Forsvaret kan bli Stabæks fall.
Midtbane - 4:
Eliteseriens mest talentfulle lagdel. Stabæk har flust av gode unge spillere i midtbaneleddet. Spørsmålet er om det blir for tynt og om det blir for stort ansvar på skuldrene til Tobias Børkeeiet. Det kan fort bli en snittalder på under 20 år i midtbanefireren. Sjarmerende, ja. Fornuftig, tvilsomt.
Angrep – 5:
Franck Boli og Ohi Omoijuanfo er en svært solid angrepsduo i Eliteserien. Her er det både fart, finesse og fysikk. Spørsmålet er hvor lenge Stabæk får beholde disse to. Spiller Ohi og Boli hele sesongen, har Stabæk store muligheter å klare seg. Blir en av dem solgt, bør Ingebrigt Steen Jensen og hans venner rundt Stabæk sove svært dårlig om nettene.
Antatt lagoppstilling (4-2-3-1):
Sandberg
A.Hanche-Olsen - V. Demidov - S. Strømnes - J. Moe
H. Vetlesen - T. Børkeeiet - E. Bohinen - O. Brynhildsen
O. Omoijuanfo
F. Boli
Artikkelen fortsetter under videoen!
Treneren - 4:
Henning Berg: Rutinert herremann og meget grundig i trenergjerningen. Alle detaljer skal være på plass. Jeg tror også det er viktig at det unge Stabæk-laget har en erfaren trener som er opptatt av god struktur, og Berg er på mange måter perfekt for dette mannskapet.
Nøkkelspilleren:
Franck Boli: 18 mål i fjor og om Stabæk skal havne på trygg grunn i år, kreves noe lignende. Boli er til tider et angrep alene, og er god både feil- og rettvendt. Spesielt er han en trussel med nesen mot mål. Motstanderforsvarene må ta hensyn til Boli, noe som også skaper rom for omgivelsene.
Les også: Dommen over Vålerenga
Gjennombruddet:
Emil Bohinen: Fikk være med og smake på Eliteserie-spill i fjorårssesongen, uten å klare å ta det siste steget. Bohinen er en toveisspiller med et herlig venstrebein, god nærteknikk og kan drive med ballen gjennom ledd. Bra løpskapasitet. Har tatt nye steg i oppkjøringen, men han må bli mer effektiv i spillestilen. Han tar litt for ofte en ekstra piruett som gjør at spillet stopper opp.
Salgsobjektet:
Tobias Børkeeiet: Tok store steg i fjor. Han er en maestro på midtbanen. Solid fysikk, herlige ferdigheter og han er meget god og effektiv i pasningsspillet. Skal spille U-20 VM til sommeren og får der et strålende utstillingsvindu.
Undervurdert:
Marcus Sandberg: Den svenske sisteskansen går litt under radaren. En keeper som sjelden gjør de helt vanvittige redningene, men heller aldri de store blunderne. Har et høyt laveste nivå og er en keeper forsvaret kan stole på. Passer perfekt i et ungt Stabæk-mannskap.
Ønskespilleren:
Tore Reginiussen: En rutinert, duellsterk og ærgjerrig forsvarsspiller, som er god i egen boks, er akkurat hva dette Stabæk-laget trenger.
Overgangsvinduet:
Inge André Olsen har tryllet i tidligere overgangsvinduer, men i fjor og i dette vinduet har han holdt en særdeles lav profil, og Stabæk har virkelig satset på og prioritert sitt eget akademi. Jeg mener at han bør agere de siste ukene og hente inn erfaring som kan hjelpe de unge egne talentene til å utvikles.
X-faktoren:
Stabæk har flere spillere med X-faktor, men det er vanskelig å komme utenom Franck Boli. På sitt beste er han et angrep alene og han har også blitt mye bedre feilvendt.
Sesongen:
Stabæk måtte kvalifisere seg for å beholde plassen i fjor, og klarte seg med knappest mulig margin. Skjer det ikke noe spesielt de siste ukene på overgangsvinduet, tror jeg at Bærum-klubben må belage seg på en kamp for å overleve.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03