Vårsesongen er over og i forbindelse med det så setter jeg karakter fra 1-10 på samtlige lagdeler hos de ulike klubbene. Samt hva de bør forsterke med i sommer.

Hvem har ikke blitt forelsket i Bodø/Glimt denne våren. De har spilt en fantastisk offensiv og underholdende fotball. De gikk riktignok på en ordentlig mine mot Vålerenga på Intility. Det tror jeg vi kan få se igjen denne høsten, med tanke på deres offensive og kanskje litt naive holdning, og at de ikke tar hensyn til noen motstander. Jeg er også sikker på at vi kommer til å få se et lag som angriper med samtlige spillere og spiller en herlig, fartsfylt og offensiv fotball.

Karakter fra 1-10

Trener - 7
Kjetil Knutsen

Knutsen var ute i hardt vær forrige sesong og det var mange spørsmålstegn rundt hans og Bjørkans delte trenergjerning. Kritikken haglet blant annet fra flere av klubbens tidligere stjerner, men Knutsen har stått fjellstøtt og etter at han og Bjørkan fikk fordelt sine roller som hovedtrener og respektiv sportssjef, har det blitt et tydeligere lederskap. Glimt har imponert i vår med et fantastisk angrepsspill og arkitekten bak det er nevnte Knutsen.
Keeper - 5
Ricardo Friedrich
UEFA Europa Conference League
Glimt kan møte Leicester – sjekk listen med mulige motstandere
09/12/2021 PÅ 22:35
Det er fortsatt en del smårusk hos brassen, men han har stabilisert seg og hatt flere matchavgjørende redninger denne sesongen. Det er egentlig kun mot Vålerenga han har vært skikkelig svak. Har en vinnerskalle og humør som få andre spillere, men han har lært seg å balansere det på en god måte.

Forsvar - 5

Jeg er litt todelt til Glimts forsvar. De er en av seriens beste når det kommer til den offensive delen. Backer som er gode offensivt, spesielt Bjørkan. Stoppere som er dyktige i frispillingsfasen. Defensivt er de fortsatt for uryddige, gjør personlige feil og slipper til for mye enkle mål og målsjanser.
Sett denne?


Midtbane – 7

En lagdel som har imponert meg under vårsesong og styrt mange kamper. De har rullert litt grunnet skader, men også på grunn av at de har fem gode alternativ på tre plasser. De har vært gode offensivt med hurtig pasningsspill i lengderetningen, og fyller på med mye folk i offensiv boks. De er også gode i press-spillet. En lagdel bestående nesten utelukkende av lokale spillere.

Angrep – 8

Fremfor alt er det kantspillet som trekker opp dette, men Herrem har scoret 6 mål og det er et akseptabelt tall. Fremfor alt har Herrem vært god i presspillet, men mangler fortsatt litt i avgjørende situasjoner. Evjen og Layouni har vært briljante og en trussel for samtlige motstandere. Meget god både i kontringsfasen og mot etablert angrep. I tillegg har dem levert målpoeng.

Beste spilleren:
Amor Layouni

Spilleren som kom til Glimt mer eller mindre gratis fra Elverum fortsetter å imponere. Han var god også i fjor, men slet da med å levere målpoeng. Denne sesongen har også det løsnet og da er han et meget giftig våpen for Glimt. Han er ekstremt god i kontringsfasen med sitt store tempo, men også god til å utfordre en mot en. Spørsmålet er om Glimt klarer å beholde han dette vinduet.
Overraskelsen:
Håkon Evjen

For et gjennombrudd av unggutten denne våren. Evjen har løpskraft, smartness, teknikk og sluttprodukt og er kanskje vår aller mest interessante unge spiller i Eliteserien. Det er bare et tidsspørsmål før han forsvinner til en større liga.

Skuffelsen:
Publikum

Glimt spiller en fantastisk fotball, den beste på lang, lang tid i Bodø. Det bor 50.000 innbyggere i byen og det er en god fotballkultur der. Da kan man forvente mer enn drøye 3000 tilskuere på tribunen. Kom dere på kamp!

Dette bør de gjøre i sommer:

Glimt venter på sin skadde afrikanske perle lengst frem. Laget har hentet Ole Amund Sveen som et offensivt alternativ og vil nok ikke foreta seg noe mer der. Faren for at man mister Layouni og Evjen er stor og da bør en av de erstattes. Utover det er det ikke mye Glimt bør, kan eller skal gjøre. Klubben har en anstrengt økonomi og å gamble med den når man har en tropp i stor utvikling med mange unge lokale spillere er hasardiøst.
Sett denne?
UEFA Europa Conference League
Mourinho tok siste stikk – gruppeseieren røk for Glimt
09/12/2021 PÅ 19:40
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55