Vårsesongen er over og i forbindelse med det så setter jeg karakter fra 1-10 på samtlige lagdeler hos de ulike lagene. Samt hva de bør forsterke med i sommer.
Odd har et par middelmådige sesonger bak seg, men har nå rustet opp igjen og slåss i toppen av Eliteserien. De har spilt en underholdende offensiv fotball på hjemmebane, men har blitt litt feige utenfor Telemark. De startet sesongen meget godt, men har variert mer den siste tredjedelen av våren. Spørsmålet er om de kan få tilbake den soliditeten de viste i starten.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Trener - 7
Dag Eilev Fagermo
Det er vanskelig å ikke skryte av Fagermo etter denne våren. Hentet smarte spillere i Fredrik Oldrup Jensen og Sander Svendsen, som komplementerte laget ypperlig. De har hatt en god defensiv struktur, men også sett bedre ut offensivt enn på flere sesonger. Laget virker i tillegg bedre trent. Minuset er hvordan Odd opptrer på bortebane. Der mener jeg de tar aldeles for store hensyn til motstanderne og blir feige. Fagermo som har sett litt mett ut de siste årene, har denne våren vist seg fra sin beste side.
Keeper – 6
Sondre Rossbach startet bunnsolid og var seriens beste keeper, men avslutningen har vært meget varierende og han har sluppet inn flere enkle mål. Det ødelegger helhetsinntrykket og er det som gjør at han fortsatt ikke får sjansen i Europa. Han har utviklet seg i feltarbeidet, er svært god til å lese spillet og en dyktig igangsetter.
Forsvar – 7
Eliteseriens beste forsvar denne våren selv om de sviktet litt på slutten. Steffen Hagen har kanskje vært seriens aller jevneste og beste forsvarer. Semb Berge er tilbake og i form, det har gitt denne lagdelen en ekstra trygghet. Espen Ruud er still going strong og Birk Risa vokser for hver dag som venstreback. Eneste frykten er at det blir noen skader. Lagdelen er fryktelig tynn.
Midtbane – 8
Fagermo har et hav av spillere å velge mellom i denne lagdelen og flere meget gode eliteseriespillere sitter på benken. Oldrup Jensen har vært en berikelse og hevet sitt spill fra sist gang han var i Odd. Vebjørn Hoff har vist at han takler indreløper-rollen vel så bra som den sentrale. Stor konkurranse om den siste midtbaneplassen og der har Nordkvelle, Kaasa, Kitolano og Samuelsen spilt. Samtlige med bravur.
Angrep - 7
Endelig har Børven fått være skadefri og da har han også levert til de grader, han alene trekker opp denne lagdelen. På kantene har Rashani og Svendsen spilt. Begge har vært gode i spillet, men de har levert alt for lite målpoeng for at det skal være godt nok.
Beste spilleren: Steffen Hagen
33 år gamle Steffen Hagen har vært bedre enn noensinne. Stopperen setter ikke en fot feil og er en leder av ypperste klasse. Høyt laveste-nivå og er en spiller medspillerne alltid kan stole på. Har i tillegg levert et par mål i vår. Bare å ta av seg hatten for Hagen
Overraskelsen: Fredrik Nordkvelle
Mange som har overrasket positivt på Odd, men Nordkvelle må fremheves. Var avskrevet i vinter og ute på markedet var han tilgjengelig for andre klubber. Han ble brukt som back i oppkjøringen, men etter han fikk sjansen som indreløper har han virkelig imponert. Et herlig driv i sitt spill.
Skuffelsen: Målproduksjonen
Laget produserer for lite mål ut fra sjanser. Skal Odd ta gull må de score betydelig flere mål. De er langt etter Glimt og Molde på denne statistikken
Dette bør dem gjøre i sommer.
Sander Svendsen har skrevet under for Odense. Moussa Njie ryktes å være erstatteren, ikke overraskende da Odd spiller 4-3-3, noe som passer han utmerket. Siden er også broren Bilal allerede i klubben. Moussa var meget god for Stabæk rett før han gikk til Partizan, men der har han vært iskald. Fotball er ferskvare og det spørs hvor lang tid det tar før han er i form. Odd må ha en spiller som leverer fra dag 1. Derfor er Njie en liten gambling. Odd bør nok ha øynene åpne for ytterligere en offensiv forsterkning. Moussa er en spillertype som i utgangspunkt er midt i blinken for Skiens-klubben. Rask og meget dyktig til å utfordre 1 mot 1. Jeg mener også at en back up i forsvaret hadde vært fornuftig. Utover det ser dette Odd-laget meget solid ut.
Fikk du med deg dette?
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05