Denne måneden sparkes Eliteserie-sesongen i gang. I den anledning har Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson analysert Molde. Her er hans status på klubben. Skalaen er fra én til seks.
Keeper - 5
Andreas Linde er en av Eliteseriens aller skarpeste burvoktere. Har ingen direkte svakheter. Han har et høyt lavestenivå, og til tross for sin unge alder, er det sjelden han gjør noen store blemmer. Han er fortsatt ung og under utvikling. Bak seg har han belgiske Alex Kraninx. Solid keeperpar i rosenes by.

Forsvar - 4
Molde har styrket fireren med Kristoffer Haraldseid og Martin Bjørnbak. Det var helt nødvendig, da det var i denne lagdelen gullet røk forrige sesong. 36 innslupne mot RBKs 24, taler sitt tydelige språk. En topptrent Vegard Forren er klasse i Eliteserien, en middels trent Vegard Forren er en sikkerhetsrisiko. Molde er avhengig av at Forrens løpesko har fungert i oppkjøringen. Venstrebacken er den svakeste lenken i Moldeforsvaret. Kristoffer Haugen og Christopher Telo er alternativene der. Ruben Gabrielsen og Christoffer Remmer er gode backup-spillere til høyre og sentralt bak.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Saken fortsetter under:
Midtbane - 5
Her finnes det en haug av gode spillere, og Erling Moe kan bare velge og vrake. Moldes midtbane er Eliteseriens beste. Med Fredrik Sjølstads inntreden, har man også fått litt mer kraft på midten. Det finnes alle ingredienser i denne midtbanen, og med Magnus Wolf Eikrem fra start av, er den nærmest komplett i norsk målestokk. Etzaz Hussain har operert skulderen og mister med all sannsynlighet seriestarten.

Angrep - 5
Leke James viste allerede i fjor høst at formen var på vei tilbake. Han er mannen som skal score målene og forhåpentligvis skyte Molde til gull. Som innoverkant til høyre vil Eirik Hestad spille. Han var en av ligaens aller beste spillere forrige sesong. På den andre siden har de forsterket med Eirik Ulland Andersen. Han hadde en middels sesong i fjor, men finner han tilbake til 2017-formen, vil Molde ha to poengkanter. Erling Knudtzon og Mathis Bolly er helt andre spillertyper og kan bli nyttige i enkelte kamper.
Kanskje hadde de trengt et fullgodt spissalternativ til, for å være helt fornøyde. Thomas Amang har ikke klart å ta de forventede stegene.
Antatt lagoppstilling (4-2-1-3)
A. Linde
K. Haraldseid – M. Bjørnbak – V. Forren – K. Haugen
M. Ellingsen – F. Aursnes
M.W. Eikrem
E. Hestad – L. James – E.U. Andersen
Saken fortsetter under:


Treneren - 3
Erling Moe: Har vært med i en mannsalder og kan sitt fag. Kan både klubb og spillergruppe ut og inn. Godt likt blant spillerne. Men han er fortsatt et ubeskrevet blad som hovedtrener og dette blir ilddåpen for ham. Det er én ting å operere i bakgrunnen, uten å få føle det riktige presset, det er en helt annen ting å stå i rampelyset. Moe får nå føle dette ordentlig på kroppen.

Nøkkelspilleren:
Magnus Wolf Eikrem: Har slitt med å etablere seg ute i Europa, hvor tempoet har tatt ham. Men i Norge og Sverige har han herjet og det vil han gjøre igjen. Strålende forståelse for spillet og en pasningsfot som vil åpne opp forsvaret mot lag som legger seg bakpå. Dikterer spillet for Molde.
Sett denne? Saken fortsetter under:


Gjennombruddet:
Martin Ellingsen: Marerittsesong i fjor for den tidligere Kongsvinger-spilleren, med flere operasjoner. Gjennombruddet har latt vente på seg etter overgangen i 2017. Konkurransen sentralt er knallhard, men takket være Etzaz Hussains skulderskade ligger det an til at Ellingsen får sjansen fra starten av sesongen. Ellingsen har bra fysikk, er rolig med ballen og god i pasningsspillet. Han har i tillegg et tungt skudd. Alle disse egenskapene kommer vel til nytte på et Molde-lag som trolig vil styre kampene.

Salgsobjektet:
Eirik Hestad: En hel drøss av salgsobjekter i Molde, men Eirik Hestad er den mest lysende av dem alle. Han var fantastisk i fjor og fortsetter han det spillet, vil han bade i tilbud til sommeren. Spørsmålet er hva Molde gjør? Han sitter nemlig på en utgående kontrakt og det er ikke kjempeverdi i et salg. Jeg tror det er helt avgjørende hvordan situasjonen er til ferien. Kjemper de om gullet, tror jeg de tar tapet av en eventuell overgangssum og heller lar ham gå ut kontrakten.
Undervurdert:
Etzaz Hussain: Den sentrale midtbanespilleren har vært etablert i lang tid, men blir sjeldent nevnt og går litt under radaren. Han dikterer ofte tempoet i Moldes spill og har en attitude og ærgjerrighet som det stinker gull av. Ekstremt ballsikker. Synd at han ikke har det lille ekstra temposkiftet, da ville han spilt på det norske landslaget. Meget god for Molde forrige sesong.
Sett denne?


Drømmespilleren:
Birger Meling: Molde er det laget med bredest dekning i Eliteserien og det er ikke enkelt å finne mange spillere som umiddelbart hadde hevet dette laget. Men det finnes en i Rosenborg. Birger Meling hadde satt prikken over i´en på dette Molde-laget.

X-faktoren:
Løpskraften: Husker dere kampene mot Zenit og RBK i fjor høst? Det var en helt eventyrlig intensitet i Moldes spill, og de øverste seks spillerne var over hele banen i samtlige minutter. Den løpskraften og intensiten kan være det som vipper gullet over til Molde denne sesongen.

Overgangsvinduet:
Enormt med overganger inn og ut i Molde. De utfordrer til og med Sarpsborg på antallet og da er man på jobb. Erling Braut Håland har forlatt Molde til fordel for Red Bull Salzburg. Han er naturligvis meget vanskelig å erstatte. Det er mange gode spillere som har forsvunnet ut fra Molde, men i den stjernespekkede stallen var de mer stallspillere enn alternativer i en førsteellever. Molde har fått inn typer de tidligere har savnet. Mathis Bolly og Erling Knudtzon tilfører kontringsstyrke. Fredrik Sjølstad tilfører mer kraft på midtbanen. Finner Eirik Ulland Andersen tilbake til 2017-formen, blir han en tilgang. Martin Bjørnbak blir forhåpentlig det solide punktet i den bakre fireren laget har savnet. Dette betyr at Molde kan takle flere ulike kampbilder enn tidligere.

Sesongen:
Molde avsluttet fjorårssesongen helt strålende og var høstens beste lag. Jeg syns de ser enda sterkere ut denne sesongen, og det vil overraske meg om Molde ikke er med RBK hele veien inn. Molde har trøblet i starten av sesongen tidligere år, og det blir avgjørende at de kommer raskt ut av startblokkene, ellers tror jeg det kan gå litt til hodet på dem.
Sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03