• Se Strømsgodset – Molde på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Norge fra kl. 17.30. Få tilgang her!
DRAMMEN (Eurosport.no):
Torsdag ble Henrik Pedersen presentert som Strømsgodset-sjef. Dansken hadde samme dag sitt første møte med spillergruppa, og det var tydelig at han hadde satt seg i respekt fra første stund.
Eliteserien
Molde er seriemestere 2022: Slik var eventyr-sesongen
16/10/2022 KLOKKEN 18:55
– Gutta satt bare stille og lytta – nå skal det trenes fremover, sa Martin Rønning Ovenstad til Eurosport.no etter sitt første møte med sin nye sjef.
Pedersen har erfaring fra tysk fotball, noe Ovenstad tror kan komme godt med i Godset-jobben.
– Det lukter litt tyske tilstander, ja. Men det tror jeg vi trenger.
Se vår reportasje om den ferske Godset-sjefen her (saken fortsetter under):

– Jeg nikka bare, for jeg turte ikke gjøre noe annet

Midtbanespilleren er klar på at 41-åringens krevende «gegenpress»-stil, noe ala den Jürgen Klopps Liverpool er blitt kjent for, vil kreve mye av spillerne.
– Han nevnte vel gegenpress 10-15 ganger på en halvtime. Det skal være et Godset som mister ballen, men som vinner den igjen med én gang. Det kommer til å bli tungt og tøft i starten, men når vi knekker den koden der har jeg veldig trua på det, sier han og legger til:
– Han snakker mye om selvtillit, og det handler jo mye om selvtillit om vi skal komme oss ut av det her. Det nytter ikke å holde på sånn vi har gjort i det siste.
– Så en blanding av disiplin og at man skal ha det litt «fedt»?
– Det var noe han sa som jeg ikke skjønte også, men jeg nikka bare, for jeg turte ikke gjøre noe annet. Det er viktig – for man skal være litt redd treneren, sier Ovenstad.
– Han er tydelig på at det er han som bestemmer?
– Det er riktig, han er sjefen og det er han som bestemmer. Han har også sagt at vi skal se menneskene i gruppa, men sånn er det ellers i livet også – man må ha en sjef som tør å si fra og som bestemmer. Han overbeviste meg på den halvtimen og jeg tror det sunt for Godset å få blod utenfra som har andre ideer og tanker, som skal få oss til å bli et topplag igjen.

– Satt stille som mus

Marcus Pedersen har ikke hatt noen stor start på sesongen, med mye skadeplager og varierende prestasjoner. Nå håper han å komme tilbake i et lag med en ny giv.
– Jeg fikk et godt inntrykk av han, det var ikke så mye vi fikk prata, men han fortalte oss litt og det var enkelt og tydelig.
– Dere satt stille som mus og lytta?
– Det gjorde vi, det er som regel sånn når det kommer et nytt fjes. Skal lage et godt inntrykk vet du, da er man stille, smiler Pedersen.
Godset-spissen er i likhet med Ovenstad positiv til tyskerens gegenpress-mentalitet.
– Han liker høyt press, og det gjør jeg også. Jeg håper vi skal få til det.

– Vi er nødt til å trene mer

Hermann Stengel er klar på at det blir en tøff hverdag med Pedersen som sjef.
– Vi skal løpe litt ja, så det blir bra det.
– Hvor raskt kan man omstille seg til den nye måten å spille på?
– Jeg har ikke vært borti gegenpress-stilen, så det vet får vi se på. Jeg syns det virka spennende, det er bare å få på løpeskoa.
Han er også klar på at gruppa nå har godt av en trener som er «hard i klypa» og er ikke redd for å måtte innfinne seg med et tøffere treningsregime.
– Det er ikke dumt det, det tror jeg kan være greit for alle. Jeg vet ikke helt hva han skal innføre, men vi har godt av å trene og å kjøre på. Vi ligger der nede, og da er vi nødt til å trene mer, avslutter Stengel.
UEFA Europa Conference League
Super-innbytterne roses: – Bringer energi inn i Molde-laget
13/10/2022 KLOKKEN 21:12
UEFA Europa Conference League
Molde svevde høyest og er på skuddhold i gruppa: – Ikke alltid den peneste fotballen
13/10/2022 KLOKKEN 20:51