• Se Molde – Viking på Dplay og Eurosport Player mandag kl. 19.00. Få tilgang her!
LERKENDAL/OSLO (Eurosport.no):
Det gikk et lettelsens sukk over Lerkendal-matta da Rosenborg tok sesongens andre seier mot Mjøndalen søndag kveld. Pål-André Helland fikk bare 45 minutter etter å ha startet kampen på benken.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
– Det var fryktelig fortjent. Jeg har vært rævva i det siste. Spesielt mot FK Haugesund var jeg pisse elendig, så det er bra at det er likhet for loven, sier Helland til Eurosport.
– Så setter Horneland deg inn fordi han trenger rutine. Hva bidrar du med i andre omgang?

– Jeg bidrar med å skape litt sjanser og litt ro i laget. Jeg tror jeg ryddet opp to ganger på egen dødball, og det er jo de to første gangene i karrieren så, gliser Helland.
Se hele intervjuet her (saken fortsetter under):

– Vi har vært engstelige

For etter 0-2 mot FK Haugesund på 16. mai var dette en «must win» for Eirik Horneland og co. Helland erkjenner at selvtilliten ikke er som den pleier å være i RBK-garderoben.
– Det var fryktelig trasig mot FK Haugesund, iallefall. Det handler litt om den situasjonen vi er i, men mange dårlige og traurige stillingskrig-kamper, som mot FKH. Da er det vi som har pleid å hatt selvtilliten med at vi vet at vi kommer til å score et dødballmål.
– Når vi er i den situasjonen her, så har vi vært engstelige. Jeg kjente iallefall selv at mot FKH at man plutselig var redd for å gjøre feil. Du begynner å kjenne på konsekvensene av det du holder på med. Sånn skal det ikke være, og det er veldig uvant for oss å være i den situasjonen, fortsetter han.
For den offensive tankegangen som har preget RBK gjennom en årrekke har fått seg en solid trøkk denne sesongen.
– Underveis i kampen mot FKH så kjente jeg at hver gang de fikk dødball så er det «faen, nå slipper vi inn» og når de scorer 1-0 «faen, nå taper vi kampen». Tidligere har jeg tenkt at «vi snur det læll» og at en dødball i mot er null problem, for det er vi som skal være sterke andre veien.
– Det går med andre ord veldig mye på selvtillit?
– Ja, absolutt. Den beste måten å få selvtillit er å vinne kamper og score mye mål. Nå scoret vi tre i dag, så får vi bare tåle at vi slipper inn to.

– Det kjennetegner ikke Rosenborg

Men selv om det ble tre poeng mot Mjøndalen, betyr ikke det at situasjonen plutselig er snudd opp-ned og at problemene er langt færre.
– Problemene er tre poeng færre, iallefall. Det er mye å gå på spillemessig, spesielt i presspillet vårt. Vi er veldig spredte.
– Det sies at det har vært bedre på trening de to siste ukene?
– Ja, det stemmer. Vi har scoret mye flere mål. Det har vært en del treninger der spillsekvensene har endt 0-0, 1-0, osv. Det kjennetegner ikke Rosenborg. Vi skal kjennetegnes av å score mye mål, og i dag scorer vi 75% mer enn hva vi har gjort hele resten av sesongen til nå. Så det er en god start, avslutter Helland.
Rosenborgs neste kamp er i cupen mot Tiller onsdag. Søndag reiser trønderne til Bergen for storkamp mot Brann. Den ser du direkte kl. 20.00 på Dplay og Eurosport Player.
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43