Det er Norges Fotballforbund som opplyser at spillerne ikke skal ta hverandre i hendene før og etter kamp. Årsaken er frykten for koronaviruset.
Det er ikke bare i Eliteserien det er et fair play-ritual at spillerne tar hverandre i hendene før kamp, heller ikke nedover i divisjonssystemet skal det håndhilses.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– NFF ønsker at fair play-hilsen gjennomføres før og etter kamper ved at begge lag og dommer stiller opp, passerer hverandre, ønsker hverandre lykke til uten håndtrykk. Det er opp til hvert lag hvor kreative andre hilsningsformer kan være med bein, albuer, nikk eller lignende, skriver forbundet.
Eliteserien, som starter opp lørdag 4. april, slår dermed følge med flere andre ligaer som har avskaffet håndhilsingen før kampene. Blant annet har den franske og den engelske ligaen tatt avgjørelsen om å legge håndtrykkene på is.
– Premier Leagues fair play-håndtrykk mellom spillere og dommere vil etter medisinsk råd ikke bli gjennomført inntil videre, har Premier League opplyst.
Lagene skal fortsatt stille opp som vanlig, men hjemmelaget skal passere forbi gjestene uten den tradisjonelle håndhilsingen. Koronaviruset kan smitte ved hjelp av håndtrykk.
Andre virusgrep tatt i Europa er at flere av denne ukens kamper i mesterligaen og europaligaen spilles for tomme tribuner.
Blant andre må Erling Braut Haaland og hans Borussia Dortmund spille for tomme tribuner i onsdagens returoppgjør borte mot Paris Saint-Germain i Champions League. Også tirsdagens Champions League- mellom Valencia og Atalanta spilles foran tusenvis av tomme seter.
Så langt har man gått lengst i Italia, der all idrett på alle nivåer er avlyst fram til 3. april. Italia er blant landene som er hardest rammet av viruset.
(©NTB)
Så du denne?

Bak lukkede dører i en norsk toppklubb: Slik er en dag som sportssjef

Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03