Mjøndalen - Sarpsborg 0-0
MJØNDALEN / OSLO (Eurosport.no):
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
– Jeg hadde håpet vi skulle være litt bedre. Vi fikk mye rom å spille i, men klarte ikke utnytte det. Så jeg er litt skuffet over prestasjonen. Det var en stillingskrig mellom to lag som var litt engstelige. Vi manet til å vise mot, men det er på banen det skjer og der det må vises, og det hjelper ikke hva vi sier i garderoben hvis vi ikke helt tør. Vi så litt redde ut innimellom, sier Vegard Hansen til Eurosport.
Før kampen sto begge lag med bare fire seirer hver så langt denne sesongen, og ingen hadde flere uavgjorte enn Sarpsborgs 12 og Mjøndalens 11. Et tap mer for bruntrøyene (10) enn Sarpsborgs ni gjorde at hjemmelaget var plassert helt i bunnen og gjestene på kvalikplass.
Det har imidlertid vært bedring for Sarpsborg, som før kampen hadde tatt like mange poeng med ni på sine seks kamper, som de hadde gjort på sine 15 foregående kamper. Mjøndalen på sin side hadde bare vunnet en av sine siste ti.
Etter et drøyt kvarter gjorde Mjøndalen sin første gode visitt inne i feltet, da Vetle Dragsnes satte opp Tonny Brochmann, mens hans avslutning fra litt skrått hold til venstre.
På tabellen er det tett som hagl, og før halvtimen var spilt kom meldingene om at både Strømsgodset og Tromsø hadde scoret i sine kamper og satt ytterligere press på begge lagene på Consto Arena.
Sarspborg viste seg også frem noen ganger, blant annet ved en heading fra Kyle Lafferty, men det var få store tilbud sende postkort hjem om den første halvtimen. Det mest interessante som skjedde var da Lafferty bare tok tak rundt Joachim Olsen Solberg og slengte ham i bakken, men begge partene fikk noen velmente ord og ferdig med saken.
(Artikkelen fortsetter under):
Lafferty var i fokus igjen litt senere, da han fikk en god sjanse til å skyte, men Kristoffer Zachariassen forsøkte uten hell å komme seg unna og blokkerte skuddet fra lagkameraten.
Rett før pause smalt Sondre Solholm Johansen og Jonathan Lindseth skikkelig sammen etter en hodeduell. Lagkameratene stormet til og tilkalte hjelp umiddelbart. Begge fikk seg en ordentlig trøkk, og fra Solholm Johansen fosset blodet fra hodet.
Etter en målløs time tok begge benkene grep. Mos Abdellaoue og Olivier Occean kom begge inn på topp for hvert sitt lag i jakten på tre poeng.
Nærmest det var Gaute Vetti i det 74. minutt, da han leverte et kjempeskudd som smalt i krysstanga og ut.
– Det er utrolig kjipt at den ikke gikk et par centimetere lenger ned. Vi skaper litt, men ikke kjempemye. Vi må bli litt skarpere når vi har ballen mot etablert, sier Vetti til Eurosport.
Det ble ingen mål, og dermed lagenes 13. og 12. uavgjorte kamp denne sesongen.
Tromsøs seier over Ranheim gjorde at Mjøndalen klatret opp fra bunnen og passerte trønderne, mens uavgjortresultatet mellom Haugesund og Strømsgodset gjorde at Sarpsborg er foran drammenserne på målforskjell.
(Artikkelen fortsetter under):
Både Ranheim og Mjøndalen har 24 poeng. Sarpsborg og Godset har 25. Tromsø stakk litt av med sine 28 og Lillestrøm står med 29.
– Det ble ikke avgjort i dag, og det visste vi. Det er fire kamper igjen. Vi må vinne minst to og kanskje ha en uavgjort også. Så det blir en tøff høst, men vi har trua, sier Vegard Hansen.
(Artikkelen fortsetter under):
Vetti deler hans oppfatning for Sarpsborgs del:
– Vi har hatt mange av de kampene her, og har kamper der vi har vært bedre enn her og spilt uavgjort og. Men bortepoeng i bunnstriden skal vi si oss OK fornøyd med. Det blir fire cupfinaler nå, vi har egentlig hatt elleve av dem så langt også. Kommer vi opp på 31-32 poeng bør det holde. Vi må nok vinne minimum to vi også.
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43