– Så åpent som det er nå har det ikke vært på lang, lang tid. Skal vi få en annen vinner enn Rosenborg så er det gode sjanser i år, forteller Kåre Ingebrigtsen til Eurosport.no
53-åringen er klar på at han som trønder unner Rosenborg det beste. Han mener at sesongstarten kommer til å bli viktig for det som har vært Rosenborgs fremste utfordrer de siste årene, nemlig Molde og Brann.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Rosenborg som har vunnet serien hvert år siden 2015, men Molde har sneket seg innpå år for år siden den gang. I 2016 endte Molde 24 poeng bak Rosenborg, mens forrige sesong endte romsdalingene bare fem poeng bak Rosenborg. Brann så i fjor lenge ut til å vinne tittelen, men snublet mot målstreken og endte til slutt som nummer tre.

Forsterket fra i fjor

– Jeg synes Molde har rigget seg bra til. De har forsterket troppen fra i fjor og de har god bredde. Jeg så de spille mot Lillestrøm. De jobber videre med det de jobbet med i fjor, så for molde sin del så er det viktigste å komme i gang.
– De to siste årene har de ikke kommet i gang før serien har vært avgjort. Det handler også om troen på det, det er en viktig del i fotballen å ha troen på å vinne, forteller han.
Det som endte opp med å bli det som felte Molde forrige sesong var en dårlig sesongstart hvor de lå som nummer seks på tabellen etter ti spilte kamper – ni poeng bak Brann som da ledet Eliteserien.
– Alle trodde Molde skulle være være nære i fjor også, men det gikk ti serierunder og så var de hektet av. April og mai blir enormt viktige for Molde, og de må spille på seg troen og selvtillit.
– Jeg vet ikke hvor mange i den Molde-gruppen som har troen på at de er best. Det tror jeg er noe av den største utfordringen både i Molde og i Brann.
Artikkelen fortsetter etter videoen:

Aktiv på overgangsmarkedet

Molde har dette overgangsvinduet hentet inn syv spillere, hvor av disse er Erling Knutzon (Lillestrøm), Eirik Ulland Andersen (Strømsgodset), Martin Bjørnbak (Bodø/Glimt) og Kristoffer Haraldseid (Haugesund) er hentet fra andre Eliteserien klubber. Ut fra fjorårets stall har samtidig hele 15 spillere dratt enten permanent eller på låneoverganger.
Rosenborg til sammenligning har hentet tre spillere. Det Ingebrigtsen anser som en annen utfordrerer til tittelen i år er Brann, som har hentet seks spillere inkludert Petter Strand fra nettopp Molde.
Brann endte til slutt opp som nummer tre i fjorårets sesong etter å ha ledet serien fram til den runde 19 i forrige sesong. To stygge tap mot Molde, og tap mot Rosenborg på et kritisk øyeblikk i sesongen vil nok bli sett på i Bergen som avgjørende da de til slutt endte poenget bak Molde på andreplass.
– Brann er sterke nok til å være der oppe igjen slik som i fjor, men det er det der med troen da. Brann-supporterne har en egenskap klubben skulle hatt mer av. Supporterne der er de eneste som tror de blir seriemestre hvert år.
– Jeg tror det at det er få i klubben som virkelig tror på at klubben kan bli seriemester. Når det virkelig skulle avgjøres i fjor så snakket de om at de var fornøyde med å bli nummer tre, sier Ingebrigtsen.
Har du sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03