– Nå har de vunnet èn treningskamp og tapt resten. Det er jo greit nok det, men de skaper nesten ikke målsjanser. De føler nok at de henger litt etter, sier han til Eurosport.
Den tidligere RBK-treneren er krystallklar på at han som trønder unner klubben det beste. Han har fulgt med i sesongoppkjøringen og mener Eirik Hornelands menn er avhengige av å komme godt i gang.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– Spenninga med RBK er hvor lang tid det tar før den nye spillestilen setter seg. Tar det lang tid inn i serien, så... De trenger noen gode opplevelser tidlig for å få med seg selvtillit.
– Samtidig så er dette en spillergruppe som vet hva som kreves. De har vunnet det meste de siste årene. Og de hadde 20 veldig gode minutter mot Sundsvall da de scoret tre mål. Da så man hvor de ønsker å ligge.
Les også: Ohi sterkt ønsket av Molde

Tror Horneland er overrasket av presset

Ingebrigtsen mener Horneland absolutt er i stand til å kjempe med RBK i toppen. Samtidig tror han presset trenerne får i Trondheim har overrasket ham.
– Presset i Rosenborg er alltid stort. Det tror jeg har vært en overraskelse for han, hvor stor interessen er og hvor mange som har en mening. Men det får ikke han gjort så mye med, han må bare være den beste utgaven av seg selv, så er han en meget god fotballtrener, sier han.
Og legger til:
– Det er utfordringen i Rosenborg, man får ikke noe tid. Man skal være best med en gang. I perioder så ser man hva de prøver på. Men det er et ganske nytt prosjekt. Ting tar tid med ny trener som kommer inn med en ganske annerledes spillestil. Men så er det samtidig fantastisk å være trener i Rosenborg. Han må bare nyte det, så blir det der bra, det.
Han forteller videre om trykket man som trener opplever fra flere hold i klubben.
– Det er stort press både fra media og supportere. Også er det et press innenfra i klubben også, som er litt mer sjeldent.
Horneland var langt fra fornøyd etter tapet mot Brann (saken fortsetter under videoen):

Ser for seg Bendtner/Søderlund-duo

Det har vært spekulert mye i om det blir Nicklas Bendtner eller Alexander Søderlund som får sjansen som spiss i Hornelands startellever. Ingebrigtsen tror fort man kan få se begge.
– Jeg tror vi tidvis får se RBK spille 4-4-2 i år. Det er vel den eneste klubben som har to spisser som er i stand til å score over 20 mål hver.
Samtidig leter andre lag med lupe etter spisser som kan score like mye. Jeg tror det kan bli vondt å forsvare seg mot de to sammen inni boksen når RBK-kantene får pisket inn noen gode innlegg, sier han lattermildt.
Ingebrigtsen ser i så fall for seg mange slitne forsvarsrekker i 2019-sesongen.
– Jeg tror ikke det er spesielt artig å forsvare seg mot de to sammen.
Sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03