– Jeg fikk sparken uten forvarsel, slo Ingebrigtsen fast i Sør-Trøndelag tingrett. Han avviste at han noen gang deltok i diskusjoner der hans stilling som trener ble diskutert.
Tirsdag er andre dag av rettssaken Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun har anlagt mot Rosenborg etter at de to fikk sparken. Beskjeden fikk Ingebrigtsen på et møte med styreleder Ivar Koteng og styremedlem Rune Bratseth 19. juli i fjor.
Ingebrigtsen forklarte i Sør-Trøndelag tingrett at han først protesterte og viste til de resultatene han hadde oppnådd.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– Men jeg skjønte jo at jeg ikke hadde mulighet til å overtale Rune og Ivar. Du blir jo helt nummen, så jeg måtte bare komme meg ut av rommet, sa Ingebrigtsen.
LES OGSÅ: Helland raste etter RBK-sparking

– Da må dere stille opp på pressekonferansen og fortelle at dere har sparket meg

Ekstreneren forklarte at Koteng på vei ut skal ha spurt ham hvordan han hadde tenkt å formidle nyheten.
– Det er jo ikke så mange måte å formidle dette på. Dere har sparket meg, og da må dere stille opp på pressekonferansen og fortelle at dere har sparket meg, fortalte Ingebrigtsen.
Til dette skal Koteng ha svart at Ingebrigtsen kunne si at han selv hadde trukket seg fordi han var sliten, ifølge ekstrenerens forklaring.
Den tidligere treneren fortalte også om suksessrike år fra 2015 og framover, med seriegull og deltakelse i Champions League-kvalifisering og Europa League.
– Det var en klubb som ikke hang sammen, det var lite interesse og lite samhold. Det var en klubb som mistet seg selv, sa Ingebrigtsen på spørsmål fra sin advokat Stein Kimsås-Otterbech.

– Var ikke øverste leder

Kåre Ingebrigtsen avviser at han ble oppfattet som øverste leder i Rosenborg. Spørsmålet om hvorvidt Ingebrigtsen var å anse som Rosenborgs øverste leder, er et sentralt tema i rettssaken han og Erik Hoftun fører mot fotballklubben. I henhold til arbeidsmiljøloven er det kun en virksomhets øverste leder som ikke kommer inn under stillingsvernet.
Rosenborg mener på sin side at Ingebrigtsen var å anse som fotballklubbens leder.
– I mine fire år som trener i Rosenborg er det ingen som har kalt meg leder. Jeg har aldri vært med på ledersamlinger, sa Ingebrigtsen, som også avviste at dette spørsmålet hadde blitt brakt opp av noen i styret.
Ingebrigtsen ble av advokat Stein Kimsås-Otterbech spurt om hvordan han var involvert i budsjettarbeidet da han var trener i klubben.
– Jeg har ikke mulighet til å flytte en krone i Rosenborg. Om jeg skulle kjøpe ti Nike-baller, måtte jeg spørre (sportsdirektør) Stig Inge (Bjørnebye).
(©NTB)
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03