Meling har den siste tiden vært satt i forbindelse med utenlandske klubber. Celtic er nevnt som en mulig ny arbeidsgiver for forsvarsspilleren, og ifølge Adresseavisen skal RBK nylig ha avvist et bud fra en klubb i amerikanske Major League Soccer.
Meling-agent Bjørn Tore Kvarme utelukker ikke at noe skjer før overgangsvinduet i slutten av måneden. Samtidig er han klar på at RBKs potensielle Champions League-eventyr også er en faktor for Meling.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– Han har halvannet år igjen av kontrakten sin, så selvsagt er det interessant for klubben å få gode penger (for ham). Men de spiller fortsatt for å komme seg inn i mesterligaen, så det kan også påvirke ting, sier Kvarme i et intervju med den skotske avisen Herald Scotland.
– Generelt sett er det alltid interessant for spillere å gå til større ligaer for å spille for større klubber. Du må bare finne rett øyeblikk. Hvis Rosenborg kommer til Champions League, er det interessant for Birger også. Vi må vente og se hva som skjer, utdyper han.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

– Ikke bare Celtic som er interessert i Meling

Den tidligere Saint-Étienne- og Real Sociedad-proffen er samtidig tydelig på at Meling har kvalitetene som skal til for å klare seg i en større liga enn den norske.
– Jeg mener han kan spille i en bedre liga og i en bedre klubb, sier Kvarme.
Det er tidligere RBK-lagkamerat Vidar Riseth helt enig i. Han tror gamleklubben Celtic gjør en god handel dersom Meling hentes fra Rosenborg i løpet av de kommende ukene.
Riseth mer enn antyder samtidig at Meling har potensial til å spille for langt større klubber enn det skotske mesterlaget.
– Han har vært Rosenborgs beste spiller de siste to sesongene. Det er ikke bare Celtic som er interessert i Meling. Mange klubber holder øye med ham. Han kan ende opp i en engelsk eller tysk toppklubb i framtida. For å være ærlig er jeg overrasket over at Celtic i det hele tatt har sjansen til å signere ham, sier han til Herald Scotland.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

God kjent i Norge

Ved siden av Riseth selv har Celtic etter hvert hatt mange norske spillere i sine rekker. Det tror den tidligere Rosenborg-spilleren er en fordel i jakten på Melings signatur.
– Det er nettopp derfor Celtic har sjansen til å slå de andre klubbene som er interessert i Meling, fordi norske spillere kjenner dem og liker dem, sier Riseth.
Celtic trenger forsterkninger på backplass etter at både Emilio Izaguirre og Kieran Tierney ble solgt i sommer. Sistnevnte gikk til Arsenal.
(©NTB)
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03