Populære sporter
All sport
Vis alt

Berntsen takket nei til IFK: – Mulig jeg kommer til å angre som et svin

Stein-Erik Stormoen

Oppdatert 22/03/2019 klokken 16:07 GMT+1

Den svenske storklubben forsøkte å lokke Sarpsborg 08s Thomas Berntsen til Sverige, men fikk nei.

Thomas Berntsen

Foto: Scanpix

– Det var en ektremt vanskelig avgjørelse, men timingen var ikke rett, sier Berntsen til svenske Expressen.
Klubben har lett etter en ny sportssjef siden Mats Gren fikk sparken mot slutten av fjoråret, skriver avisen. Dermed så de over grensen til Oslo-mannen som en rekke ganger har høstet ros i Norge for sitt arbeid på overgangsmarkedet.
– Det var vanskelig, men Sarpsborg ville ha meg med videre, og vi drar i samme retning her og jobber veldig godt som team. Vi er i en god setting i klubben nå, og føler vi fortsatt har mer å gå på. Men det var vrient å si nei, det er ikke ofte man får muligheten til å være sportssjef i en klubb som IFK. Det er mulig jeg kommer til å angre som et svin på det, sier Berntsen til Eurosport.no i en lystig tone - på telefon fra solveggen i Marbella, der han blant annet er til stede for å se kamp.
– Det er jo smigrende som f**n. Jeg har som mange andre i Norge vært skapfan av IFK i mange år. Det er et ekstremt stort potensial i klubben, og vi har hatt en fin dialog og de har fremstått veldig solide.
– Vi har hatt en dialog en måneds tid, og Sarpsborg har hele tiden visst om det. Jeg har vært åpen med klubben om det. Men så takket jeg nylig nei.
Den tidligere Lillestrøm-, Vålerenga-, Bryne-, Bærum- og Bregenz-spilleren har vært i Sarpsborg 08 i en årrekke, og skal ha solgt spillere for nærmere 100 millioner kroner. Blant dem er Anders Trondsen, Krepin Diatta og Sigurd Rosted.
– Jeg blir ofte assosiert med spillersigneringer, men føler jeg er vel så bra på bygging av prestasjonskultur. Det er gjennom de to tingene man har mulighet til å tette gapet til de store klubbene.
– Hvor mye lenger er det mulig å dra det i Sarpsborg?
– Det er ikke sikkert det er mulig å dra det så veldig mye lenger. Men hvis vi klarer å gjenta det vi har gjort, så er det en veldig bra prestasjon. Man vet aldri, konkurrentene våre «gunner» på, og vi er såpass defensive at vi er glade for å være i Eliteserien.
– Er dere ikke kommet så langt at målsettingen bør være høyere nå?
– Målsettingen er høyere, men frykten er der hele tiden. Alt kan gå galt, men det er kanskje det som holder oss på tærne, sier Berntsen med en liten latter.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame