37-åringen ble hentet til Oslo-klubben som assistent for tidligere trener Ronny Deila. Etter at Deila forsvant til New York City FC i begynnelsen av 2020, flagget Lunov flere ganger sine ambisjoner om å ta over som hovedtrener, og mente han var rett mann.
I stedet gikk jobben som hovedtrener til Dag-Eilev Fagermo.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Det var også tema allerede på Fagermos pressekonferanse den dagen han offisielt ble klar for Vålerenga. Han svarte på flere spørsmål om hvorvidt det var rom for at assistenten kunne fortsette da han så tydelig hadde ytret at han mente han var beste kandidat for jobben.
Både til Eurosport og andre avdramatiserte Fagermo det hele, og svarte at han ønsket ambisiøse spillere, trenere og ledere i klubben, fordi det skaper utvikling.
Men snaue to uker senere melder likevel VG at Lunov er på vei ut av klubben.
– Ting snur fort i fotballen. Jeg kan bekrefte at jeg i dag går i samtaler om å avslutte samarbeidet med VIF. Det er egentlig ingen stor dramatikk i dette fordi for meg så handler det om integritet og hva som er best for alle parter – og jeg håper og tror samtalene ender på en god og positiv måte, sier han til avisen.
Oppdatering: Senere onsdag kom også bekreftelsen om at Vålerenga og Lunov er enige om å avslutte samarbeidet.
– Haakon har et ønske om å komme videre i sin egen karriere som fotballtrener, og etter noen dagers samtaler, har vi kommet til at denne løsningen er best for begge parter, sier sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen i en pressemelding.
I meldingen takker Lunov for to spennende og lærerike år.
– Jeg kom som Ronny Deilas mann, og jeg var Ronny Deilas mann. Da han forlenget sin kontrakt, men så dro, og jeg akkurat hadde fullført Pro-lisens kurset, var det naturlig for meg som et neste steg i karrieren å lansere meg selv som en kandidat til hovedtrenerjobben. Da den gikk til Dag-Eilev hadde vi gode samtaler om veien videre, og for meg blir integritet viktig i det at det både blir riktig og viktig for ham å begynne å forme sitt apparat så tidlig som mulig. Samtalene med klubben har vært veldig bra og det er ingen stor dramatikk i dette. Det handler til slutt hva som er best for alle parter - Vålerenga, Dag-Eilev og meg selv, sier han i meldingen.
På Vålerengas nettsider beskrives Asker-mannen som en med lang fartstid i fotballen og med bachelorutdannelse i «science & football» ved John Moore University i Liverpool. Der var han også tilknyttet junioravdelingen i Everton, og har også vært toppspillerutvikler i Odd (under nettopp Fagermo), og trener i både Celtic og Strømsgodset sammen med Deila.

Fagermo om stillingsbeskrivelsen: – Hvem i Norge kan matche min CV på det?

Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03