Per Ciljan Skjelbred er tilbake fra sommeren, Pål André Helland blomstrer igjen og Edvard Tagseth er klar for å ta over den trønderske arven. Ifølge nevnte Helland er også nivået på treningene et helt annet nå sammenlignet med i fjor, og Horneland har fått gjort en del viktige endringer i en spillergruppe som virker å stå mer samlet og dra mer i samme retning.
Legg også til det omdiskuterte årsmøtet der Ivar Koteng ble gjenvalgt som leder. Det viste i aller høyeste grad at det er alt annet enn likegyldighet rundt den tidligere mesterklubben.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Fra å ha nærmest ligget med brukket rygg i store deler av fjoråret, med publikumsfall, dårlig fotball og et hav av poeng opp til rivalen Molde, syder det igjen i og rundt Lerkendal og det pustes positivitet foran den kommende sesongen.
Men det er en mann som går inn i 2020 med nærmest hjerteflimmer og et umenneskelig press på seg. Eirik Horneland vet meget godt at han må levere fra første spark på ballen.
Horneland hadde aldri trent RBK i 2020 hvis det ikke hadde vært for historien med rettssak og trenersparking i 2018. Haugesunderen som går inn i sitt siste kontraktsår har aldri blitt tatt inn i varmen av klubbens supportere. Det etter en sesong der man aldri var med i gullkampen og spilte langt fra den klassiske 4-3-3-fotballen som det trønderske publikum er vant til.
Tålmodigheten er kort, og det hjelper lite hva klubben mener hvis RBK-publikummet snur ryggen til treneren.
For opinionens makt er enorm. Kommer Rosenborg like skjevt ut som i 2019 poeng- og spillemessig, trener ikke Horneland RBK når vi går inn i mai måned.
Det er ytterligere to faktorer som taler for at vi kan få se et raskt trenerskifte på Lerkendal:
Horneland har kun en sesong igjen på sin avtale, og RBK må gjøre et valg relativt tidlig vedrørende forlengelse eller ikke. Med en svak start har de ikke noe valg, og en eventuell sparking vil heller ikke få så store økonomiske konsekvenser med så kort tid igjen av avtalen.
Klubben har en nærmest brutal start på sesongen og møter det ene topplaget etter den andre. Når vi vet at Brann, Haugesund, Molde, Odd og Vålerenga står på motstanderhalvdelen i de fem første kampene, skjønner de fleste at Eirik Horneland ikke har hvilepuls når han legger seg på kveldene.
Ivar Koteng predikerte riktignok hvor viktig kontinuitet var da han skulle ut i valg om ledervervet i klubben. Den kontinuiteten er verdt luft ved en dårlig sesongstart, og jeg tror det er realistisk at vi får se en sjette trener i RBK under Kotengs lederperiode.
Kanskje blir det en av Norges fremste 4-3-3-eksperter, og han som tidligere drømte om å trene RBK, som spiller bort Horneland fra trenervervet på Lerkendal.
Dag-Eilev Fagermo skal nemlig på Lerkendal med sitt Vålerenga 29. april.

Vraker ekspertråd – ekstra grep skal holde Helland i toppform

Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03