• Se Rosenborg - AGF Århus mandag klokken 21.00 på Eurosport Player og Eurosport Pluss 1
Rosenborg - Slavia Praha 0-2:
FARO/OSLO (Eurosport.no):
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– En skrøpelig omgang i forhold til forsvarsspillet. Vi prøvde å gjøre det på en litt ny måte med prioritering av press i forhold til forsvarsspillet, men det lykkes vi ikke helt med, sa Eirik Horneland til Eurosport.no etter 0-1 til pause.
Og verre skulle det bli for treneren i debuten. Tre minutter etter pause gjorde Peter Olayinka det samme som Miroslav Stoch før pause. Satte ballen enkelt i mål for Slavia Praha etter å ha spilt seg lett gjennom Rosenborgs forsvar.
Etter kampen var treneren ikke fornøyd med timingen og kvaliteten.
– Prestasjonen er ikke allverden, men det du ser er at de som er lengst fremme fysisk er de som stod best i kampen. Det handler om å få opp det fysiske så de kan stå lengre, sa Horneland til Eurosport.no.
Se sammendraget. Saken fortsetter under videoen:
Dermed endte det med tap i Hornelands første kamp som RBK-trener.
– Det var aller verst de ti første minuttene. Da var det vidåpent og Slavia Praha kom veldig enkelt til. Det ble noen store sjanser og målet kom også da. Det ble litt beedre utover i omgangen og Rosenborg fikk tettet litt bedre igjen. De la seg litt lavere og var mer kompakte. Men det høye presset har vi tilgode å se de helt store resultatene av, sa Eurosports ekspert Tor Ole Skullerud.
  • Se Rosenborg - AGF Århus mandag klokken 21.00 på Eurosport Player og Eurosport Pluss 1
Se pauseintervjuet med Horneland. Saken fortsetter under videoen:
Men tross tap var det tøff motstand i Faro for Rosenborg og Eirik Horneland i årets første kamp. Slavia Praha var noen hakk foran et rustent RBK og om noen uker skal tsjekkerne møte Genk i 16. delsfinalen i Europa League. I tillegg starter den hjemlige ligaen om noen uker.
I Hornelands debut fikk nysigneringene Gustav Valsvik og Gjermund Åsen sjansen fra start. Sistnevnte synes det er godt å komme i gang med kamp, men påpeker at de har en del å rette på.
– Vi sliter litt med samhandling offensivt og delvis med presset også. Det er delvis store avstander. Vi har litt å jobbe med, men det er litt tidlig, sier Åsen til Eurosport.no.
– Tungt. Nytt system. Første kamp. Ting fungerer ikke helt. Men vi prøver, jobber og løper. Vi får ta det beste ut av det, sa Valsvik til Eurosport.no.
Slik startet RBK: André Hansen, Yann-Erik de Lanlay, Gustav Valsvik, Even Hovland, Birger Meling, Djordje Denic, Anders Konradsen, Gjermund Åsen, Pål André Helland, Alexander Søderlund, Samuel Adegbenro.
  • Se Rosenborg - AGF Århus mandag klokken 21.00 på Eurosport Player og Eurosport Pluss 1
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03