Populære sporter
All sport
Vis alt

Påtalenemnda skal vurdere Akintola-albuen

Sebastian Langvik-Hansen

Oppdatert 02/09/2019 klokken 16:01 GMT+2

Mange mente David Akintola burde vært utvist etter albuen mot Sam Adekugbe. Nå har NFF gitt sitt svar.

David Akintola

Foto: Scanpix

Se alt av Eliteserien på Eurosport Player og Dplay. Skaff deg tilgang her!
En av de store snakkisene i bakkant av den 20. Eliteserie-runden var albuen Akintola satte i bakhodet til Adekugbe. Nå bekrefter NFF til NTB at påtalenemnda i forbundet kommer til å se nærmere på situasjonen i løpet av uken.
I intervjuet etter 1-1-kampen mot Vålerenga ble Horneland spurt om hva han synes om albuen til Akintola mot Adekugbe.
– Jeg synes ikke det så så galt ut. Jeg synes den er ganske lik situasjonen Lædre Bjørdal har på Samuel (Adegbenro) i situasjonen etterpå. Det er tett og jevnt og det er ikke noe voldsomt, svarte Horneland, mens Ronny Deila stod på at det var et klart rødt kort.
Dagen derpå har pipa fått en annen lyd fra RBK-sjefen.
– Vi har sett situasjonen om igjen og ser at David mister emosjonell kontroll, og reagerer på en måte som ikke er i tråd med ønsket adferd i Rosenborg, sier Eirik Horneland til RBK.no.
Se situasjonen her:
Ifølge treneren kommer det ikke til å ha noen direkte etterspill fra Rosenborgs side, men han bekrefter at klubben skal i dialog med Akintola om situasjonen.
– I Rosenborg må vi evne å ha stor modenhet i tette og intense oppgjør, slik at vi holder oss innenfor regelverket og representerer klubben på en ordentlig måte. Vi setter fair play høyt, og ønsker ikke å bli assosiert med situasjoner som den i går, forteller han.
– Nå avventer vi NFF sin vurdering av situasjonen, og vil deretter håndtere dette på en måte som ivaretar klubbens profil med tanke på fair play, sier Horneland.
Dommer Rohit Saggi kommenterte også situasjonen etter kampen. Se hva han hadde å si her:
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame