TRONDHEIM / OSLO (Eurosport.no):
– Hvis du henter en keeper som er 19 år, må han få lov til å utvikle seg. Jeg regner med de har en klar tanke i Mjøndalen om å gi ham litt tid og sjansen til å spille seg god. Han har hatt en vanvittig kamp mot Vålerenga, og så har han sikkert gjort noen feil, men det må en unggutt få lov til å gjøre, sier Horneland til Eurosport.no.
OBOS-ligaen
Hever lista etter kanonstart: – Tre mål bør det minst være
29/04/2022 KLOKKEN 08:03
Selv om han har sitt å stri med litt lenger nord i landet, følger han med på sin utlånte målvakt. Unggutten – som nylig ble tatt ut til U20-VM – har gjort et par kostbare feil. Særlig en tabbe mot Tromsø, da Mjøndalen ledet og mistet seieren, fikk han kritikk for.
Christian Gauseth uttalte seg i krasse ordelag om blant annet den unge keeperen, og trener Vegard Hansen varslet umiddelbart at han ville ta opp uttalelsene med kapteinen.
– Dette skjønte jeg veldig godt selv, sa Gauseth til Eurosport dager etterpå, og forklarte sitausjonen fint fra sin side i klippet under:
Horneland sier han ikke hadde vært fornøyd om det samme skjedde i hans klubb.
– Jeg hadde ikke likt at en våre spillere hadde gått ut og radbrukket en medspiller. Det må jo Mjøndalen få lov å svare for selv, hvordan de håndterer det, men det hadde ikke vært akseptabelt hos oss.
– Det er jo en måte din spiller, som blir kritisert av en annen klubb?
– Heldigvis kjenner jeg Julian så godt, at han står fint gjennom det. Han er sterk i knotten, sier Horneland.
Og episoden ble som nevnt umiddelbart tatt tak i. I serien «Fortid møter fremtid» møter Christian Gauseth nettopp Faye Lund denne uken. I episoden fleiper spesielt keeperen med forholdet dem imellom, men det meste tyder på at det er mye vann som har rent under broen siden den gang.
Se den her!
  • Mjøndalen møter Stabæk hjemme lørdag klokken 18:00. Se kampen på Dplay eller Eurosport Player. Sikre deg tilgang her!
OBOS-ligaen
Sandnes Ulf forsvarte tabelltoppen mot blodfattige Stabæk: – Fulgte planen til punkt og prikke
25/04/2022 KLOKKEN 17:56
OBOS-ligaen
Kongsvinger fikk det tungt i OBOS-returen – jubilant ble matchvinner
04/04/2022 KLOKKEN 17:56