TRONDHEIM / OSLO (Eurosport.no):
Rosenborg klinket til med 3-1-seier hjemme over erkerival Molde søndag kveld, og slo slik perfekt tilbake etter nok en uke og helg med litt støy rundt klubben.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
En «rask» oppsummering:
Pål Andre Helland er en stor profil i klubben, men sitter for det meste på benken. Det mener blant annet Ranheim-spissen Michael Karlsen er feil, hvilket han ga kraftig uttrykk for på Twitter fredag.
Da NRK forsøkte å få Hellands mening om kameratens utsagn, grep leder for strategi, organisasjon, kommunikasjon og samfunnsansvar i Rosenborg, Trond Alstad, inn og avbrøt intervjuet foran en paff Helland.
Det førte til massiv kritikk fra profiler som Roar Strand, som stilte spørsmål ved åpenhet som er en av verdiene til klubben, og lørdag var også daglig leder Tove Moe Dyrhaug krystallklar overfor Eurosport på at slike scener ikke skal forekomme og beklaget opptrinnet.
Men med seier over til Molde til tross, regner de færreste i RBK med at de får arbeidsro med det første. Sesongens sportslige resultater har heller ikke hjulpet til det, og på spørsmål om åpenhet, verdier og hva slags klubb RBK skal være, svarer trener Eirik Horneland slik:
– Ståheien lever vi med i Rosenborg, det er en del av Rosenborg. Det er en institusjon i norsk fotball, og vi må tåle å bli kommentert. Jeg opplever Rosenborg som en åpen klubb, det må jeg innrømme. Jeg tror aldri jeg har sagt nei en eneste gang. Jeg har stilt opp på alt, på gode og dårlige dager. Jeg sier aldri «ingen kommentar» til noe som helst. Jeg prøver å kommentere på en best mulig måte, sier Horneland til Eurosport.
– Så for din del, det gjelder både deg og spillerne, så tenker du minst mulig innblanding fra pressesjefene her?
– Ja, i hvert fall for min del. Jeg klarer å gjøre mine vurderinger på hva jeg skal si og ikke si. Og hvis jeg tråkker feil, må jeg stå for det. Men jeg prøver å balansere det på en god måte. Jeg prøver alltid å være tilgjengelig og prøver å svare så godt jeg kan.
(Artikkelen fortsetter under):
– At noen av spillerne her er blitt nektet TV-opptredener og podcaster der andre klubber er mer åpne med å tillate ting, har du noe å si som trener i den sammenheng?
– Jeg var ikke klar over den problemstillingen som du skisserer der. Det er klart at det er et stort trykk på våre spillere, og av og til må vi skjerme dem litt på belastningen, for det er våre spillere og vår klubb som er aller mest interessant for dere. Det handler litt om å justere belastning, tror jeg, men vi ønsker å stille opp på mest mulig.
RBK-treneren mener også medieansvarlig bør kunne ha større tillit til at en så erfaren mediamann som nettopp Pål Andre Helland kan svare fornuftig og vettugt for seg, selv på litt vriene spørsmål.
– Jo, og det tror jeg normalt sett Trond har også. Og så tror jeg vi som klubb har vært litt presset og litt stresset over tid, og vi har hatt litt for dårlige resultater. Da gjør vi av og til dumme ting. Jeg tror ikke det var innenfor slik som vi ønsker å ha det. Det som skuffer meg er jo at NRK ikke viste intervjuet jeg gjorde rundt den saken, der jeg svarte på spørsmål og ikke hadde noen problemer med å svare rundt det. Men det har de ikke lagt ut, så det synes jeg er litt rart, sier Horneland, og utdyper:
– Jeg visste ikke om avbrytelsen, men jeg kommenterte tweeten til Michael Karlsen. Jeg viste en helt klar og tydelig åpenhet, og jeg sa til journalisten at «jeg ønsker ikke å sensurere deg», men det har de ikke lagt ut, og det irriterer meg litt.
(Artikkelen fortsetter under):
I stedet svarte han på spørsmål om utsagnet til Ranheim-spissen, som i bunn og grunn var katalysatoren til hele ståheien da intervjuet ble avbrutt før Helland fikk sagt sin mening.
– Jeg svarte at det er ingen problemer for meg ved at Michael Karlsen twitrer om det. Det er en del av bransjen vi er i, med brød og sirkus, og jeg synes det bare er morsomt.
– Vennskapelig «banter» mellom to naboklubber?
– Ja, det var helt uproblematisk, sier Horneland, som ler godt da han med glimt i øyet får spørsmål om Karlsen har noen innvirkning på laguttaket hans.
– Nei, det har han ikke. Men jeg liker at det blir kastet litt meldinger, det har jeg ingen problemer med.
I pausen mellom Rosenborg og Molde søndag kveld intervjuet Eurosport Nils Arne Eggen. Der var RBK-høvdingen tydelig på at det at Helland «lar seg intervjue og er sur fordi han ikke spiller, det betyr at da sier han til dem som skal starte at dere er ikke gode nok, jeg er bedre», og at det hører ikke hjemme i et lagspill og i Rosenborg.
Dagen derpå har imidlertid Helland selv snakket om kritikken overfor Eurosport, og mener at Eggen bommer.
– Jeg oppfatter Nils Arne som en meget klok mann. Den mestvinnende i Norge, og jeg tror at det er veldig klokt å lytte til ham, sier Horneland.
– Så en slags støtte til deg og dine laguttak, når han på en måte går ut og forsvarer det treneren beslutter?
– Nei, jeg tenker at han kommuniserer en Rosenborg-filosofi og -kultur, og hva Rosenborg skal være.
PS! Trond Alstad besvarte ikke Eurosports henvendelse i helgen, men har mandag beklaget sterkt det som skjedde overfor Adresseavisen.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03