Fotball
Eliteserien

Horneland gir opp gullet og medgir at Rekdal har gode poenger

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Eirik Horneland

Foto: Scanpix

AvJonas Bergh-Johnsen
07/10/2019 på 19:09 | Oppdatert 07/10/2019 på 19:09

Å avblåse høstens gulljakt i Eliteserien sitter langt inne for enhver Rosenborg-trener, men nå kaster Eirik Horneland kortene og gir opp å hente inn igjen Molde. Samtidig gir han Kjetil Rekdal rett i at et generasjonsskifte er nødvendig.

  • Se Kristiansund - Rosenborg lørdag 19. oktober kl. 18.00 på Eurosport Player, Dplay og Eurosport Norge. Sikre deg tilgang her!

GARDERMOEN (Eurosport.no):

Eliteserien

Innbytter Helland fikset Rosenborgs første hjemmeseier – Børven åpnet kontoen

FOR 17 TIMAR SIDAN

Dagen etter den blytunge returen til hjembyen Haugesund tilbringer Rosenborg-troppen noen timer på SAS-loungen på Gardermoen i påvente av flyet som skal ta den formsvake, regjerende mesteren hjem til Trondheim.

Svake prestasjoner gir dårlig søvn

En småtrøtt, men fattet, Eirik Horneland tar seg tid til et intervju etter enda en skuffende forestilling – og nok en søvnløs natt.

– Det har ikke vært så mye soving. Jeg sover dårlig etter et tap uansett, sier han til Eurosport.

Det ble ikke mye tid til å se venner eller familie på den korte visitten til Haugesund, for Horneland har mye å rette på i RBKs angrepsspill.

– Det går for sent med ball igjen, det er mindre fart, det er for få initiativ foran ball, vi kommer oss ikke inn bak motstander og samlet sett angriper vi for dårlig – som gjør at de får kontret oss i senk, ramser han opp.

Saken fortsetter under:

FKH-fansens klare Horneland-beskjed: «Evig judas»

00:00:42

Gullkampen avblåst

Dermed ble det 1-2-tap mot FKH, og selv om Molde avga poeng med 0-0 i Bergen, økte Erling Moes gutter ledelsen på toppen av tabellen. Det gjør at RBK-sjefen går til det skrittet ingen supportere i Trondheim ønsker å høre.

– Er gullkampen avblåst og er det medaljer som gjelder nå?

– Ja, det må vi kunne slå fast. Jeg tror ikke jeg er passiv selv om jeg sier det.

– Vi må vinne fotballkamper igjen å gjøre det på, det er 18 poeng å spille om enda. Jeg er ikke så opptatt av hvor mange poeng vi trenger for å ta medalje, jeg er mest fokusert på å forberede neste kamp, men det kan fort være at vi må opp i 14-15, ja.

Dermed slår RBK-treneren fast at det for første gang siden 2014 ikke blir gull til trønderne. Det står i sterk kontrast til det store intervjuet han gjorde med Eurosport før sesongstart.

Saken fortsetter under:

Hansen med illsint tirade: – Det er ikke et jævla snev av utvikling

00:01:49

Enig med Rekdal

Da sa han til Kenneth Fredheim og Tor Ole Skullerud på spørsmål om hva som vil skje dersom det ikke blir gull, at det ville bety at han og Karl Oskar Emberland hadde mislyktes og at jobbene deres ville henge i en tynn tråd.

Det er ingenting som tyder på at så er tilfelle nå, men haugalendingene har en tøff jobb foran seg med å få snudd RBK-skuta igjen.

I søndagens Fotballrunden sa Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal at det tvinger seg fram et raskt generasjonsskifte på Brakka. Konfrontert med de uttalelsene svarer Horneland:

– Ja, hva skal jeg si til det? Jeg tror han peker på noen faktorer, men så tror jeg det er masse å ta ut av gutta her fremdeles, selv om de begynner å bli eldre. Vi må jobbe kort- og langsiktig samtidig. På lang sikt må vi klare å kjøre det generasjonsskiftet som må komme over tid.

– Hvilke faktorer treffer han på?

– Faktorer han treffer på er at de har spilt lenge sammen, de har vunnet mye sammen og at de nå er i en litt fallende kurve. De strammet seg veldig opp i sommer og var gode da, så får vi se om de strammer seg opp igjen.

– Er disse faktorene et problem?

– Nei, det trenger ikke være det. Absolutt ikke. De har vist i sommer at de er gode spillere, nå må vi finne en ny bølge igjen.

Sier Horneland, før han vender snuta hjemover mot en elleve dagers arbeidsperiode før Kristiansund venter lørdag 19. oktober.

Sett denne?

Mener RBK må ta grep før det er for sent: – Det må skje ting nå

00:06:04

Eliteserien

Vilsvik og Parr med til Trondheim - Stengel ikke med i Godset-troppen

I GÅR PÅ 12:32
Eliteserien

Spissmakkerne om å dele plassen: – Han skaper mye for meg

I GÅR PÅ 11:33
Relatert
FotballEliteserienRosenborgKristiansund
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen