• Se Kristiansund - Rosenborg lørdag 19. oktober kl. 18.00 på Eurosport Player, Dplay og Eurosport Norge. Sikre deg tilgang her!
GARDERMOEN (Eurosport.no):
Dagen etter den blytunge returen til hjembyen Haugesund tilbringer Rosenborg-troppen noen timer på SAS-loungen på Gardermoen i påvente av flyet som skal ta den formsvake, regjerende mesteren hjem til Trondheim.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00

Svake prestasjoner gir dårlig søvn

En småtrøtt, men fattet, Eirik Horneland tar seg tid til et intervju etter enda en skuffende forestilling – og nok en søvnløs natt.
– Det har ikke vært så mye soving. Jeg sover dårlig etter et tap uansett, sier han til Eurosport.
Det ble ikke mye tid til å se venner eller familie på den korte visitten til Haugesund, for Horneland har mye å rette på i RBKs angrepsspill.
– Det går for sent med ball igjen, det er mindre fart, det er for få initiativ foran ball, vi kommer oss ikke inn bak motstander og samlet sett angriper vi for dårlig – som gjør at de får kontret oss i senk, ramser han opp.
Saken fortsetter under:

Gullkampen avblåst

Dermed ble det 1-2-tap mot FKH, og selv om Molde avga poeng med 0-0 i Bergen, økte Erling Moes gutter ledelsen på toppen av tabellen. Det gjør at RBK-sjefen går til det skrittet ingen supportere i Trondheim ønsker å høre.
– Er gullkampen avblåst og er det medaljer som gjelder nå?
– Ja, det må vi kunne slå fast. Jeg tror ikke jeg er passiv selv om jeg sier det.
– Vi må vinne fotballkamper igjen å gjøre det på, det er 18 poeng å spille om enda. Jeg er ikke så opptatt av hvor mange poeng vi trenger for å ta medalje, jeg er mest fokusert på å forberede neste kamp, men det kan fort være at vi må opp i 14-15, ja.
Dermed slår RBK-treneren fast at det for første gang siden 2014 ikke blir gull til trønderne. Det står i sterk kontrast til det store intervjuet han gjorde med Eurosport før sesongstart.
Saken fortsetter under:

Enig med Rekdal

Da sa han til Kenneth Fredheim og Tor Ole Skullerud på spørsmål om hva som vil skje dersom det ikke blir gull, at det ville bety at han og Karl Oskar Emberland hadde mislyktes og at jobbene deres ville henge i en tynn tråd.
Det er ingenting som tyder på at så er tilfelle nå, men haugalendingene har en tøff jobb foran seg med å få snudd RBK-skuta igjen.
I søndagens Fotballrunden sa Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal at det tvinger seg fram et raskt generasjonsskifte på Brakka. Konfrontert med de uttalelsene svarer Horneland:
– Ja, hva skal jeg si til det? Jeg tror han peker på noen faktorer, men så tror jeg det er masse å ta ut av gutta her fremdeles, selv om de begynner å bli eldre. Vi må jobbe kort- og langsiktig samtidig. På lang sikt må vi klare å kjøre det generasjonsskiftet som må komme over tid.
– Hvilke faktorer treffer han på?
– Faktorer han treffer på er at de har spilt lenge sammen, de har vunnet mye sammen og at de nå er i en litt fallende kurve. De strammet seg veldig opp i sommer og var gode da, så får vi se om de strammer seg opp igjen.
– Er disse faktorene et problem?
– Nei, det trenger ikke være det. Absolutt ikke. De har vist i sommer at de er gode spillere, nå må vi finne en ny bølge igjen.
Sier Horneland, før han vender snuta hjemover mot en elleve dagers arbeidsperiode før Kristiansund venter lørdag 19. oktober.
Sett denne?
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38