• Lørdag 16. februar: Se Rosenborg - GIF Sundsvall på Eurosport Player og Eurosport Pluss 1.
Onsdag ble det bekreftet at Akintola gjenforenes med Eirik Horneland i Rosenborg, etter at de tilbrakte 2018-sesongen sammen i Haugesund. Spilleren er i utgangspunktet på lån ut 2019-sesongen fra Midtjylland.
Overfor fotballnettstedet allnigeriasoccer.com sier spillerens agent, Cedric Mazet, at trønderne har sikret seg en opsjon på kjøpe spilleren etter den kommende sesongen.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– Bare en medisinsk test gjenstår før Babajide er Rosenborg-spiller. Det er en låneavtale over ett år med opsjon på kjøp etter sesongen, som de to klubbene vil definere på et senere tidspunkt, sier han til nettstedet. Sitatet er også er gjengitt av danske Tipsbladet.dk, som meldte om låveavtalen først.
Eurosport.no har vært i kontakt med sportslig leder i Rosenborg, Stig Inge Bjørnebye, onsdag. Han ønsket ikke kommentere innholdet i avtalen.
Akintolas agent forteller at spilleren hadde flere andre klubber å velge mellom.
– Det lå andre muligheter på bordet fra Frankrike, Belgia og Tyrkia, men Rosenborg var den beste muligheten, sier agenten til allnigeriasoccer.com.
Nigerianeren ble en braksuksess for Haugesund i 2018 etter å ha bidratt til 15 scoringer, med ni scorede mål og seks målgivende pasninger.
Jonathan Levi er aktuell for utlån til den svenske klubben Elfsborg, og forlot RBKs treningsleir i Portugal tirsdag. Trolig har trønderne nå funnet erstatteren i nettopp Akintola.
– I Akintola får vi stor fart, stor gjennombruddskraft og stor villighet til å komme seg inn i motstanderens boks. I tillegg er han en veldig god treningsspiller, sier Eirik Horneland til RBK.no.
  • Lørdag 16. februar: Se Rosenborg - GIF Sundsvall på Eurosport Player og Eurosport Pluss 1.
Sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03