Populære sporter
All sport
Vis alt

Hevder han ble homohetset av VIF-supportere: – Fullstendig lavmål

Espen Blaker

Oppdatert 25/06/2019 klokken 14:57 GMT+2

Lars Jørgen Salvesen var ikke spesielt imponert over hjemmefansens oppførsel søndag.

salvesen

Foto: Eurosport

Den 12. Eliteserie-runden markerer Eliteseriens støtte til Pride, feiringen av skeiv kjærlighet og kjønns- og seksualitetsmangfold. Dette skjer blant annet gjennom at kapteinene spiller med regnbuefargede kapteinsbind og tilsvarende hjørneflagg.
Det var også tilfellet på Intility Stadion da Vålerenga tok imot Sarpsborg 08 søndag. Men for gjestenes Lars-Jørgen Salvesen, som scoret i kampen som endte 1-1, ble opplevelsen langt fra hva han hadde sett for seg.
Sarpsborg 08-spissen la ut følgende Twitter-melding etter søndagens oppgjør:

– Jeg synes det er fullstendig lavmål

Til Eurosport.no sier Salvesen følgende om opplevelsen på Intility:
– Jeg hadde to cornere i første omgang, da vi spilte mot målet som Klanen stod bak. De ropte mye annet også, men det er jo ikke så relevant. Akkurat de to tingene reagerte jeg på, og tenkte: «Er det mulig? Akkurat i denne kampen kan de droppe akkurat det.»
– Det verste er jo at når de først kommer med tilropene, så hører jeg folk rundt de lav kommentarene. Det er nesten enda verre, legger 24-åringen til.
Salvesen sier han er vant til å høre diverse tilrop, men at det finnes en grense.
– Jeg tåler det, det er ikke det som er problemet. Problemet et når vi skal ha Pride-fokus under disse kampene her, så blir det for dumt å komme med denne type skjellsord.
– Jeg synes rett og slett det er fullstendig lavmål. Man skal høre mye dritt fra motstanderens supportere, men akkurat i dag syntes jeg de kunne holdt seg for gode til dette, legger han til.
24-åringen var også tydelig på hvorfor han ytret seg offentlig om hetsen.
– Det er veldig trist, og det er derfor jeg ytrer meg offentlig og ønsker å rette fokus mot dette. Uansett hvem man er glad i, så skal fotballen være for alle. Jeg synes det er ganske tragisk at folk enda har slike ekstreme meninger. Det tilhører fortiden.

Klanen-talsmann: – Utelukker ikke at det kan ha skjedd

Talsmann i Klanen, Erling Rostvåg, som stod midt blant VIFs mest trofaste under kampen, hadde snakket med flere supportere da han besvarte Eurosport.nos henvendelse søndag kveld.
– Jeg har snakket med folk som hørte «langt hår og rosa sko», men ingen homofobiske ytringer.
– Jeg kan likevel ikke utelukke at det kan ha skjedd. Det er dessverre en mulighet for det, legger han til.
– Men du hørte ingenting fra din posisjon?
– Jeg kan kategorisk avvise at vi har sunget noe i fellesskap eller at noen sentrale personer i Klanen har sagt noe som ligner dette. Det kan være at det stod noen helt nede ved cornerflagget og sa noe, men det hørte jeg ikke isåfall.
– Hvis dette har skjedd, så stiller det ikke akkurat Klanen i et godt lys?
– Det viser bare at det ikke er for moro skyld at vi går i tog og støtter opp under dette. Det er folk både utenfor og innenfor stadionportene som trenger å høre denne beskjeden.
– Likevel er det ikke noen grunn til å tegne Klanen som noe negativ kraft i homokampen her. Når vi gir rasisme rødt kort og kjører regnbuebånd, er det fordi det er folk som trenger å høre dette, avslutter Rostvåg.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame