Populære sporter
All sport
Vis alt

Her er Sandefjords nye angrepsduo

Stein-Erik Stormoen

Oppdatert 08/01/2020 klokken 18:50 GMT+1

20 år gamle Sivert Stenseth Gussiås scoret hele 13 mål for bunnlaget Strømmen forrige sesong. Nå er han klar for Eliteserien – og får selskap av Erik Brenden (26).

Erik Brenden Sivert Gussiås

Foto: Scanpix

– Det er en veldig spennende ung spiller, som hadde veldig bra utvikling i fjor i Strømmen. En spiller vi tror passer veldig fint inn i måten vi tenker fotball på, med bra fart og bevegelighet, sier daglig leder Espen Bugge Pettersen til Eurosport.
Han utdyper om Gussiås:
– Vi er et veldig spillende lag, som for å få gode prestasjoner er avhengige av stor bevegelse uten ball, i alle posisjoner, egentlig. Slik sett passer han veldig bra inn i vårt grunnspill. Han har vist at han er en bra boksspiller, så jeg tror dette er en god match for begge parter.
Lagene var i samme divisjon forrige sesong, og Sandefjord, som gikk opp som nummer to bak Aalesund, fulgte unggutten som var på utlån fra Molde tett. Derfor er han også tilbudt en treårskontrakt med de blå.
– Vi har sett ham mye, og har veldig god oversikt over ham. Han leverte en god sesong for Strømmen, og å stå med den målraten for det laget som vel produserte færrest sjanser i OBOS-ligaen, er en god prestasjon. På bare ett år tok han nivået kjapt, og så blir det spennende å se hvordan han tar nivået ett knepp opp. Men vi har stor tro på ham, både for inneværende sesong og for fremtiden.
Toppscorer Pontus Engblom forsvant nylig tilbake til Sverige og GIF Sundsvall, så det er store sko å fylle i Sandefjord-angrepet. Heldigvis for Gussiås blir han ikke alene om det.
Etter det Eurosport har grunn til å tro er også Erik Brenden så godt som klar for klubben, og er ventet å bli offisielt presentert om kort tid. Han var kontraktsløs etter oppholdet i Lillestrøm.
Bugge Pettersen ønsker imidlertid ikke å bekrefte opplysningene på nåværende tidspunkt.
– Det får vi se når den tiden eventuelt kommer, og ta når alt er på plass.
26-åringen med en fortid i Nybergsund har vært i LSK siden 2016. Den medisinske testen skal være gjennomført og bestått og de fleste papirene i orden.
Flere klubber skal ha vært interesserte i angriperen, men valget falt altså på Sandefjord og Eliteserien.
Samtidig er det klart at Mohamed Ofkir er klar for Sarpsborg 08. Det melder klubben på sine nettsider.
picture

Nøkkelpersonen, målpoeng-savnet og press

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame