Det finnes mange spillere i OBOS-ligaen som ville ha gjort en god figur i Eliteserien om de fikk tid til å tilvenne seg nivået, men det er ikke fullt så mange som hadde levert fra første dag.
Her er åtte spillere jeg mener Eliteserie-klubbene bør se på i sommer om de skal forsterke laget.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Jeg har satt to kriterier:
1. Det skal finnes en form for realisme: For eksempel tror jeg at en spiller som Holmbert Fridjonsson hos Aalesund er for dyr for samtlige Eliteserie-klubber.
2. Spilleren skal kunne være med å sette preg på Eliteserie-laget fra første dag.
8. Eirik Schulze - Sogndal
Posisjon: Sentral midtbane
Alder: 26
Kontrakt til: 31.12.19
Kanskje en liten outsider på denne listen, men Schulze er undervurdert og kunne gått inn på flere sentrale midtbaner og gjort en skikkelig jobb. Som spiller er han meget klok. Nå har han kun et halvt år igjen av avtalen også.
7. Moses Mawa - KFUMPosisjon: Spiss
Alder: 22
Kontrakt til: 31.12.19
Mawa har fulgt opp den gode fjorårssesongen i PostNord-ligaen og scoret åtte mål til nå denne sesongen, der flere har vært skikkelige kremmerhus. Mawa er en uortodoks spiller som kanskje er aller best alene som spiss. Ikke veldig relasjonell, men kan skape ting helt på egen hånd. Jeg er meget usikker på om Mawa har nivået til å levere fra dag én, men det hadde vært morsomt å se han i en klubb som FK Haugesund for eksempel.
Sett denne? Saken fortsetetr under videoen:
6. Damion Lowe - StartPosisjon: Midtstopper
Alder: 26
Kontrakt til: 31.12.20
Stopperen har fortsatt kontrakt en periode til, men Lowe liker ikke at han må spille OBOS-ligaen og Start er innforstått med det. Kommer det et stort nok bud i sommer, selger Start sin stopperstjerne. Det er også stopperkrise i norsk fotball om dagen og kommer Lowe til riktig miljø med en strukturert stopper ved siden av seg, vil han gjøre det svært bra. Men her må nok klubbene fort opp med et par millioner i overgangssum.
5. Afeez Aremu - StartPosisjon: Sentral midtbane
Alder: 19
Kontrakt til: 31.12.20
Aremu ha riktignok ikke svart til forventingene, men akkurat det kan være med å gjøre en overgang mulig. Skal Start cashe inn noe på Aremu, er det i sommer. Avtalen går ut om ett halvannet år, men spill i OBOS er neppe hva Aremu ønsker og han har heller ikke preget Start på den måten at han blir uerstattelig. Aremu dekker enorme rom og kunne vært en viktig brikke på mange Eliteserie-lag allerede i høst.
4. Ali Ahamada - KongsvingerPosisjon: Keeper
Alder: 27
Kontrakt til: 30.06.20
Mannen med over 130 kamper for Toulouse spiller med en helt vanvittig selvtillit. Det virker som eier banen når han går ut på den og Ahamada sprer trygghet til eget lag og setter seg i respekt hos motstanderne. Fortsatt ikke godt nok trent, men får han av seg noen kilo til, vil han også kunne gjøre en god jobb i Eliteserien. Han er helt ekstrem til å sette i gang spillet. Et funn av Espen Nystuen.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:
3. Daniel Leo Gretarsson - AAFKPosisjon: Stopper
Alder: 23
Kontrakt til: 31.12.20
Det er vel mulig at han er ”untouchable” og ikke burde vært på listen, men det er stopperkrise i Eliteserien og Gretarsson hadde gått inn og forsterket mange lag. Han har vært briljant denne sesongen og en av grunnene til at AaFK vært så gjerrige bakover.
2. Aron Thrandarson - AAFKPosisjon: Indreløper/kant
Alder: 24
Kontrakt til: 31.12.19
Thrandarson har jeg lenge ment vært klar for større oppgaver. Nå er det riktignok sannsynlig at han spiller Eliteserien med AaFK i 2020, men det vil sjokkere meg hvis ikke noen Eliteserie-klubber forhører seg om ham i sommer. Han har vært sylskarp, og Thrandarson har et snitt i spillet som det stinker øverste nivå av. Et herlig driv med ballen. Gode ferdigheter. Han har også god fysikk.
1. Tobias Christensen - Start
Posisjon: kant/10er
Alder: 19
Kontrakt til: 30.06.20
Start-unggutten har kun ett år igjen på avtalen og her må de største Eliteserie-klubbene på jobb. Har en ”attitude” som gjør at han kommer til å gå inn og dominere Eliteserie-kamper fra første dag. En herlig spiller med ferdigheter og finesse som få andre i norsk fotball besitter.
Sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03