Eurosport

Henrykt Berntsen: – En signering vi aldri hadde trodd på å lande

Henrykt Berntsen: – En signering vi aldri hadde trodd på å lande

30/07/2019 20:23Oppdatert 30/07/2019 20:32

Midtbanespilleren Mate Males klar for Sarpsborg.

Eurosport Player: Kjøp abonnement her

Direkte på Eurosport

Males var kaptein for Rijeka-laget som vant serie- og cupgull i Kroatia i 2016/2017. Nå er han klar for Sarpsborg 08, melder klubben i en pressemelding.

– Det er en signering vi vel strengt talt aldri hadde trodd å lande. Vi får inn en ekte kriger - den fødte leder. En vanvittig spennende signering for oss, sier sportssjef Thomas Berntsen.

Han kommer fra CFR Cluj, men det er hos HNK Rijeka – som Sarpsborg møtte i Europa Leauge – han har lengt fartstid. Mellom 2013 og 2018 ble det 127 obligatoriske kamper.

Han var også kaptein på laget som blant annet slo AC Milan i gruppespillet i Europa League i 2017/-18-sesongen.

– Perioden i Cluj har vært frustrerende for Males. Samtidig hadde det vært umulig for oss å få tak i ham om historien hadde blitt skrevet på en annen måte. Vi har sett Males i aksjon selv og fått de aller beste skussmål fra hans tidligere arbeidsgiver Rijeka, som vi samarbeider godt med. Prestasjonene våre i Europa har helt åpenbart vært en døråpner – både med spillere og gode kontakter i andre klubber, sier Berntsen.

Han har nå skrevet under på en avtale som gjelder ut 2020-sesongen.

Sarpsborg har allerede hentet Bart Straalman (De Graafschaap, Nederland), Alexandre Letellier (lån fra SCO Angers, Frankrike ut sesongen), Magnar Ødegaard (AIK, Sverige) og Lenny Nangis (Levadiakos, Hellas) i sommer.

Andre veien er Sheldon Bateau (KV Mechelen, Belgia) og Aleksandr Vasyutin (Zenit St. Petersburg, Russland) gått.

Sett denne?

Video - Berntsen om overgangsplanene tidligere i sommer

04:16
0
0