Eurosport

Overrasket over Berg-exit – ønsker å ta med seg assistent til Kypros

Overrasket over Berg-exit – ønsker å ta med seg assistent til Kypros

06/06/2019 14:59Oppdatert 06/06/2019 16:24

Han tar over kypriotiske Omonia Nikosia.

Eurosport Player: Kjøp abonnement her

Direkte på Eurosport

Henning Berg slutter som Stabæk-trener med umiddelbar virkning. Det opplyser klubben selv i en pressemelding.

– Jeg er blitt tatt godt imot, og det har vært en fin gjeng å jobbe med. Spillere, ledere, støtteapparat, administrasjon, samarbeidspartnere og supportere skal alle ha honnør, og jeg vil takke dere alle for at dere har stått last og brast med laget.

Assistenttrenerne Kaz Sokolowski og Øystein Garborg leder laget i lørdagens treningskamp mot Lillestrøm.

– For det første er jeg litt overrasket over at det er en kypriotisk klubb han går til. Det er en klubb som har gjort det dårlig, men han ser vel mulighetene der. Det viser også et tegn på at han vil trene et utenlandsk lag og være i Europa, sier Eurosport-ekspert Joacim Jonsson.

– Stabæk er dårlige. Det beste for dem er å overleve i Eliteserien, og han vil nok ikke ha et nedrykk på CV-en sin. Dette er et mellomsteg, og viser at han ikke vil trene i norsk fotball, legger han til.

Berg sier til NTB at han ønsker å få med sei assistenttrener Kaz Sokolowski til Kypros, men at han ikke vet om det lar seg gjøre.

Berg har vært i Stabæk i om lag elleve måneder. Laget lå utsatt til på tabellen da den tidligere Machester United-helten ankom, men utover høsten berget de plassen i Eliteserien gjennom kvalikspill mot Aalesund.

Klubben opplyser at de har mottatt en økonomisk kompensasjon for treneren, som nå tar fatt på jobben som sjef i kypriotiske Omonia Nicosia etter å ha avsluttet sitt engasjement i Bærum-klubben denne uken.

Han hadde i utgangspunktet rundt seks måneder igjen av kontrakten.

– Vi takker Henning for innsatsen og for hans bidrag i fjorårets redningsaksjon. Og vi ønsker ham lykke til i sin nye klubb, sier daglig leder, Jon Tunold, til Stabak.no.

Jonsson mener laget veldig raskt må hente en trener som også kan sette sitt preg på det kommende overgangsvinduet. Han tror laget rykker ned om det ikke tas grep.

– Hvilken type trener bør de hente?

– En som er god på struktur og kan sørge for at laget får en defensiv trygghet. Det er et ungt, uerfarent lag som trenger struktur, sier Jonsson.

Video - Stabæk-unggutten om interessen: – Gir meg ekstra motivasjon

01:23
0
0